Kunnanhallitus, kokous 17.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 91 Strateginen yhteistyöpöytäkirja

HOLDno-2023-291

Valmistelija

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Perustelut

Lainsäädäntö asettaa kuntien ja hyvinvointialeuiden välille laajan yhteistyövelvoitteen, josta on säädetty mm. Hyvinvointialuelaissa 14 §:ssä (neuvotteluvelvoite valtuustokausittain), sekä laissa sosiaali- ja terveyshuollon järjestämiseksi 612/2021. Lisäksi aluekehittämisen ja sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännössä ja muussa erityislainsäädännössä on paljon yhteistyövelvoitteita. Tästä johtuen aloitettiin syksyllä 2022 yhteistyöpöytäkirjan valmistelu kokoonpanolla: Pekka Timonen (Lahden kaupunginjohtaja), Jari Parkkonen (Heinolan kaupunginjohtaja), Päivi Rahkonen (Hollolan kunnanjohtaja), Niina Pautola-Mol (maakuntajohtaja), Petri Virolainen (hyvinvointialuejohtaja) ja sihteerinä Tarja Parviainen (maakuntaliiton kuntayhteistyöpäällikkö).

Yhteistyöpöytäkirjan osapuolilla on yhteiset asukkaat sekä asukas- ja asiakaskohtaisesti toteutettaviin palveluihin liittyviä yhteistyötarpeita. Yhteistyöpöytäkirjalla sovitaan osapuolten välisen yhteistyön tekemisen tavoitteista ja pelisäännöistä sekä yleisten yhteistyörakenteiden ja toimintamallien periaatteista. Yhteistyöpöytäkirjan tarkoituksena on strateginen kumppanuus, jossa on määritelty myös operatiivisen tason yhteistyön rakenteita.

Liitteenä kolmikantaneuvotteluissa laadittu yhteistyöpöytäkirja hyvinvointialueen, Päijät-Hämeen kuntien ja maakuntaliiton strategisen johtamisen yhteensovittamisen periaatteiksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan liitteenä olevaa yhteistyöpöytäkirjaa hyvinvointialueen, Päijät-Hämeen kuntien ja maakuntaliiton strategisen johtamisen yhteensovittamisen periaatteiksi.

Ehdotus valtuustolle: Merkitään tiedoksi.

 

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Päijät-Hämeen liitto, Päijät-Hämeen kunnat, Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.