Kunnanhallitus, kokous 17.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 87 Talousarviomuutokset 2023 

HOLDno-2023-287

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Pia Salo (Ps) on toimittanut 12.12.2022 valtuustoaloitteen Hollolan kuntaan ja valtuustoaloitteella on yhteensä 37 allekirjoittajaa.
Valtuustoaloitteessa esitetään:
"...Hollolan kunta lisää hyvinvontivaliokunnan yhdistysten avustuksiin vuodelle 2023 ylimääräisen 50 000 euron yhteisöavustuksen yhdistysten omistamien ja/tai hallinnoimien yleishyödyllisessä käytössä olevien tilojen nousseiden todellisten lämmityskustannusten kattamiseksi. Hakemuksessaan yhdistysten on tuotava esiin myös, minkälaisiin toimiin yhdistys on jo ryhtynyt kustannusten kattamiseksi. Lisäys tehdään talousarvion muutoksen hyvinvoinnin palvelualueelle. 
Kunta ei voi edellyttää, mutta toivoo, että tuen saanut yhdistys järjestäisi toukokuun 2024 loppuun mennessä omaan toimialaansa liittyvän maksuttoman tapahtuman kuntalaisille. Tapahtuman kohderyhmän tulee olla ensisijaisesti lapset, nuoret, perheet, vanhukset tai työttömät"

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta on asiaan liittyen esittänyt kustannusten kattamiseen lisätalousarviomuutostarpeen 50.000 euroa, siten että avustus tultaisiin jakamaan yhteisöavustuksena Vapaa-aikatoimen alueelta. Kunnanhallitus on kokouksessaan 27.3.2023 lähettänyt talousarviomuutoksen päätösesitykset valmisteltavaksi Konsernipalveluiden palvelualueelle.

Lisämäärärahan kautta kunnan talousarvion mukainen vuosikate heikkenee 15 508 300 eurosta 15 458 300 euroon ja tulos muutosten jälkeen on 5 733 900 euroa ylijäämäinen.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnahallitus ehdottaa valtuustolle, että:

Valtuusto päättää talousarviomuutoksista seuraavasti: 

Käyttötalous:

Sivistys- ja Hyvinvoinnin palvelualue, nettositovaa määrärahaa lisätään 50 000 euroa. 

Edellä kuvatun muutoksen kautta, kunnan talousarvion vuosikate heikkenee 50.000 euroa.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.