Kunnanhallitus, kokous 17.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 95 Päijät-Hämeen vuoden kylä 2023, huomioiminen

HOLDno-2023-179

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi
  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Perustelut

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä -kilpailun järjestää Päijät-Hämeen Kylät ry. Valintaraadissa on mukana kylien edustajien lisäksi paikallismedian, edellisvuoden voittajakylän edustaja, Päijät-Hämeen liiton sekä Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajia.

Hollolan kylät pärjäsivät erinomaisesti kilpailussa. Päijät-Hämeen kylät ry on valinnut vuoden 2023 kyläksi Hollolan Tennilä-Voistio kylän. Paimelan kylä Hollosta sai samassa yhteydessä tunnustuspalkinnon yhdessä Villähteen kylän kanssa.

Päijät-Hämeen kylät ry:n perustelut valinnalle:

Päijät-Hämeen Vuoden Kylä 2023 on reilu 300 asukkaan kylä Tennilä-Voistio Hollolasta. Valintaraadin mukaan Tennilä-Voistion hakemuksesta välittyi mielikuva lämminhenkisestä maalaiskylästä, josta löytyy yhteisöllisyyttä ja tekemisen meininkiä.

Kylän keskuksena toimii vanha kyläkoulu, joka on ollut jo parikymmentä vuotta kylän omistuksessa. Rakennuksessa toimii ryhmäperhepäiväkoti sekä kylätalo. Siellä järjestetään paljon erilaisia kylätapahtumia sekä se toimii harrastusryhmien kokoontumistilana. Yhteisöllisyyttä luo joka toinen viikko koululla järjestettävä yhteisruokailu kirjastoautopäivänä.

Erityisesti raatilaiset pitivät siitä, että kylä on panostanut kyläturvallisuuteen. Kylällä toteutettiin turvallisuuskysely, joka pohjalta lähdettiin toteuttamaan mm. heijastin- ja kylttikampanja sekä risteysalueita raivattiin talkoilla näkyvyyden parantamiseksi. Nyt on kylätalolle saatu myös aggregaatti takaamaan vedenjakelu häiriötilanteissa.

Voittoa tullaan juhlistamaan Tennilä-Voistion kylällä maakunnallisessa kyläjuhlassa. Päijät-Hämeen Vuoden Kylän palkitsee Päijät-Hämeen Kylät, Hollolan kunta, Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Päijät-Hämeen Liitto. 

Kunta on ollut yhteydessä vuoden kylään. Tennilä-Voistion kylä toivoo, että Hollolan kunta osallistuu 5.8.2023 järjestettävän maakunnallisen kyläjuhlan järjestelykustannuksiin.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus onnittelee ja samalla osallistuu huomion osoituksena Päijät-Hämeen vuoden 2023 kylän Tennilä-Voistion maakunnallisen kyläjuhlan 5.8.2023 järjestelykustannuksiin 1500 eurolla.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Tennilä-Voistion kyläyhdistys/Terhi Hentilä, Päijät-Hämeen kylät ry

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.