Kunnanhallitus, kokous 22.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 Kunnanjohtajan työohjelma 2024

HOLDno-2019-46

Perustelut

Kunnanjohtajan johtajasopimuksen kohtien 4 ja 6 mukaan: Kunnanjohtajan työn painopistealueet määritellään kuntastrategian pohjalta ja tavoitteet vuosittain talousarvion toiminta- ja taloussuunnitelman pohjalta osana kehityskeskustelua.

Vuosittainen tavoite- ja arviointikeskustelu käydään alkuvuodesta kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen puheenjohtajan välisessä kehityskeskustelussa, missä tarkennetaan kuntastrategiaan ja talousarvioon liittyviä tavoitteita ja työohjelmaa kullekin toimintakaudelle. Keskustelusta laaditaan muistio, joka jaetaan kunnanhallitukselle.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanjohtaja ovat 15.1.2024 käyneet kehityskeskustelun. Muistio  ja luonnos vuoden 2024 työohjelmaksi ovat tämän esityslistan liitteenä.

Kunnanjohtajan ollessa esteellinen (hallintolain 28 § kohta 1 jäävi, osallisuusjäävi), asian esittelijänä toimii kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Lampola, Mika.Lampola@hollola.fi

Kunnanhallitus hyväksyy kunnanjohtajan vuoden 2024 työohjelman liitteen mukaisena.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Merk. Kunnanjohtajan ilmoitti esteellisyytensä (hallintolain 28 § kohta 1 jäävi, osallisuusjäävi) ja poistui pykälän käsittelyn ajaksi.

Asiasisällön luonteen vuoksi, esittelijänä kunnanjohtajan työohjelmaa käsittelevässä pykälässä toimi kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Esteellisyys

  • Päivi Rahkonen

Tiedoksi

-

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.