Kunnanhallitus, kokous 22.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Tilintarkastustoimeksiannon vahvistuskirje

HOLDno-2023-681

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat ja huolehtia kunnan ja sen tytäryhteisöjen tarkastuksen yhteensovittamisesta.

Hollolan kunnan hallintosäännön 44 §:n mukaan tarkastuslautakunnan on kilpailutettava tilintarkastusyhteisö ja tehtävä valtuustolle ehdotus valittavasta tilintarkastusyhteisöstä. Hallintosäännön mukaan valtuusto valitsee tarkastuslautakunnan esityksestä tilintarkastusyhteisön. 

Tarkastuslautakunta on kilpailuttanut tilintarkastuspalvelut tilikausi ajanjaksolle 2024 - 2026, sisältäen option vuosille 2027- 2028. Tarjousta pyydettiin myös Hollolan Asuntotalot Oy:n, Hollolan Tilapalvelu Oy:n sekä Hollolan-Lahden vesilaitoskuntayhtymän tilintarkastuksesta. Lisäksi tarjousta on pyydetty myös seuraavista muista tilintarkastuspalveluista: tilintarkastajan asiantuntijatyö tarkastuslautakunnassa, muut tarkastuspalvelut kuten erillisrahoitettujen projektien tai hankkeiden rahoittajien edellyttämät tilintarkastukset, koulutus- tai muut asiantuntijapalvelut.

Tarkastuslautakunta esitää kilpailutuksen pohjalta valtuustolle kunnan tilintarkastusyhteisöksi KPMG Oy:tä. 

Ehdotus

Esitys valtuustolle: Valtuusto valitsee tilintarkastusyhteisöksi toimikaudelle 2024-2026 kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneen KPMG Oy:n.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Hollolan kunnan Valtuusto on valinnut 30.10.2023 § 52 tilintarkastusyhteisö KPMG Oy:n Hollolan kunnan (0146248-5) kuntalain mukaisesti tilintarkastamaan kuntannan hallinnon, kirjanpidon ja tilinpäätöksen tilikausina 2024–2026. Osana tilintarkastustoiminnan aloittamista, kunta on allekirjoittanut tilintarkastustoimeksiannon vahvistuskirjeen. Vahvistuskirjeellä todetaan lakiin ja muihin säännöksiin perustuvan tilintarkastuksen keskeinen sisältö. Vahvistuskirje on tämän esityslistan liitteenä

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus merkitsee tilintarkastustoimeksiannon vahvistuskirjeen tietoonsa.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Tiedoksi: Tarkastuslautakunta

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.