Kunnanhallitus, kokous 8.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 176 Sarastia Oy osakkeiden lunastusmahdollisuus 07/2022

HOLDno-2019-377

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Sarastia Oy:n yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaan Sarastian osakkeenomistajilla on oikeus lunastaa yhtiön osake, joka siirtyy ostajalle, joka entuudestaan ei ole yhtiön osakasrekisterin osakkeenomistaja.

Riikinvoima Oy:n omistama Sarastian osake (1 kpl) on siirtynyt Keski-Savon Jätehuolto liikelaitoskuntayhtymälle. Keski-Savon Jätehuolto liikelaitoskuntayhtymä ei ole entuudestaan Sarastian osakkeenomistaja.

Yhtiöjärjestyksen mukaan osakkeenomistajan tulee esittää lunastusvaatimuksensa kirjallisesti yhtiölle kuukauden kuluessa siitä, kun yhtiö sai tiedon osakkeiden siirrosta. Yhtiö sai tiedon osakkeen siirrosta 17.5.2021.

Hallintosääntö §6, kohta 80. : Kunnanhallits päättää aineettoman käyttöomaisuuden (arvopaperit) ostosta.

Ehdotus

Esittelijä

Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää olla käyttämättä lunastusoikeuttaan Riikinvoima Oy:n omistamaan osakkeeseen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Kunta on saanut ilmoituksen mahdollisuudesta lunastaa Sarastia Oy:n osakkeita.

Sarastia Oy:n yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaan Sarastian osakkeenomistajilla on oikeus lunastaa yhtiön osake, joka siirtyy ostajalle, joka entuudestaan ei ole yhtiön osakasrekisterin osakkeenomistaja.
Keski-Uudenmaan Informaatioteknologia Oy:n omistamat Sarastian osakkeet (1650 kpl) ovat siirtyneet Telia Finland Oyj:n omistukseen. Telia Finland Oyj ei täytä Sarastian osakkeenomistajalle asetettuja vaatimuksia.

Yhtiön osakkeita voivat hankkia ainoastaan hankintalainsäädännön soveltamisalaan kuuluvat hankintayksiköt.

Yhtiöjärjestyksen mukaan osakkeenomistajan tulee esittää lunastusvaatimuksensa kirjallisesti yhtiölle kuukauden kuluessa siitä, kun yhtiö sai tiedon osakkeiden siirrosta. Yhtiö sai tiedon osakkeiden siirrosta 31.8.2021.

Ehdotus

Esittelijä

Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää, että Hollolan kunta ei hanki nyt tarjoille tulleita Sarastia Oy:n osakkeita omistukseensa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Kanta Logistiikka Oy:n omistamat Sarastian osakkeet (1650 kpl) ovat siirtyneet Tuomi Logistiikka Oy:lle fuusiossa 1.7.2022. Sarastia Oy on antanut suostumuksensa osakkeiden siirtymiselle. Tuomi Logistiikka Oy ei ole entuudestaan Sarastian osakkeenomistaja.

Sarastia Oy:n yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaan Sarastian osakkeenomistajilla on oikeus lunastaa yhtiön osake, joka siirtyy ostajalle, joka entuudestaan ei ole yhtiön
osakasrekisterin osakkeenomistaja. Yhtiökokouksessa 19.5.2022 määriteltyä osakkeen merkintähintaa (6,45 eur/kpl * 1650 kpl yht. 10 642,50 eur) sovelletaan myös lunastushintaan.
Yhtiöjärjestyksen mukaan osakkeenomistajan tulee esittää lunastusvaatimuksensa kirjallisesti yhtiölle kuukauden kuluessa siitä, kun yhtiö sai tiedon osakkeiden siirrosta. Yhtiö sai tiedon osakkeiden siirrosta 1.7.2022.
Mikäli kunta osakkeenomistajana haluaa käyttää lunastusoikeuttaan, pyytää Sarastia Oy ilmoittamaan siitä sähköpostitse viimeistään 1.8.2022 mennessä.
Jos ilmoitusta lunastusoikeuden käyttämisestä ei ilmaista määräajan sisällä, katsotaan lunastusmenettely kunnan osalta päättyneeksi.

Hollolan kunnassa ei ole katsottu lunastusta tarpeeliseksi, eikä kunta ole ilmoittanut Sarastia Oylle halukkuuttaan. Määräajan umpeuduttua, lunastusmahdollisuus Hollolan kunnan osalta katsotaan päättyneeksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus merkitsee asian tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

talouspäällikkö

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.