Kunnanhallitus, kokous 15.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 86 Määräalan myynti Würth Oy:lle, määräala Hopeakallio kortteli 683 tontti 2

HOLDno-2021-140

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sari-Anna Vilander, elinkeinopäällikkö

Perustelut

Würth Oy on lähettänyt Hollolan kunnalle 9.4.2021 päivätyn tonttivaraushakemuksen, joka kohdistuu Hopeakallion yritysalueen korttelin 683 , tontiin 2. Varauksen kohde on 10000 m2 (pinta-alaa ei tarkastusmitattu) suuruinen määräala kiinteistöistä 98-455-3-265. 

Varauksen kohteena olevan tontin / lohkottavan määräalan kaavamerkintä on KL eli liikerakennusten  korttelialue. 10000 m2 alueen kokonaishinta on 345000,00 euroa, 34,50 euroa/m2 / 115,00 euroa/k-m2, ja rakennusoikeus on 3000 k-m2 tehokkuusluvulla 0,3. 

Tontille rakennetaan Würth Oy:n Hollolan toimipisteen myymälä ja toimistotilat. Ensimmäisessä vaiheessa 1200 m2 ja toisessa laajennus vaiheessa 700 m2 lisää (huom. liitteenä olevassa kuvassa väärät neliötiedot  - havainnollistaa vain maankäyttöä lohkottavalla tontilla). Työllistämisvaikutuksen arvio noin 6-8  henkilöä vakituiseen työsuhteeseen. Hankkeen yksityiskohdat ja toteutusaikataulu tarkentuvat varausaikana.

Tontti varataan ostettavaksi ja kauppa tehdään, kun tieyhteyden ja tontin kulkuyhteyden rakentamisaikataulut ovat tiedossa. Tontti varataan ja myydään Hollolan kunnan esirakennussuunnitelmien mukaiseen korkeuteen rakennettuna.

Ehdotus

Esittelijä

Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus hyväksyy Würth Oy:n tonttivarauksen alkaen 1.5.2021 ja päättyen 30.4.2022. Varausmaksu on 1 000,00 €. Maksua ei hyvitetä eikä palauteta.

Varausaikana yhtiöllä on oikeus suorittaa tontilla kustannuksellaan hankkeen suunnitteluun liittyviä mittauksia ja maaperätutkimuksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merk. Asiantuntijana kuultiin Heli Randellia.

Valmistelija

Sari-Anna Vilander, elinkeinopäällikkö

Perustelut

Würth Oy on lähettänyt Hollolan kunnalle 31.3.2022 päivätyn  jatkoaikahakemuksen tonttivaraukselle, joka kohdistuu Hopeakallion yritysalueen korttelin 683, tontiin 2. Varauksen kohde on 10000 m2 (pinta-alaa ei tarkastusmitattu) suuruinen määräala kiinteistöistä 98-455-3-265. Syyt jatkoaikapyynnölle ovat sekä pandemia vaikutukset että yleisesti epävarma ja hankaluuksia aiheuttava markkinatilanne. 

Varauksen kohteena olevan tontin / lohkottavan määräalan kaavamerkintä on KL eli liikerakennusten korttelialue. 10000 m2 alueen kokonaishinta on 345000,00 euroa, 34,50 euroa/m2 / 115,00 euroa/k-m2, ja rakennusoikeus on 3000 k-m2 tehokkuusluvulla 0,3. 

Tontille rakennetaan Würth Oy:n Hollolan toimipisteen myymälä ja toimistotilat. Ensimmäisessä vaiheessa 1200 m2 ja toisessa laajennus vaiheessa 700 m2 lisää (huom. liite havainnollistaa vain maankäyttöä lohkottavalla tontilla - neliöt eivät ole suunnitelman mukaiset). Työllistämisvaikutuksen arvio noin 6-8 henkilöä vakituiseen työsuhteeseen. Hankkeen yksityiskohdat ja toteutusaikataulu tarkentuvat varausaikana. Aikatauluun vaikuttavat myös Tinatien sekä korttelin 683 tontin 2 rakennushankkeiden valmistumisaikataulut.

Tontti varataan ostettavaksi. Tontti varataan ja myydään Hollolan kunnan esirakennussuunnitelmien mukaiseen korkeuteen rakennettuna.

Ehdotus

Esittelijä

Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus hyväksyy Würth Oy:n tonttivarauksen jatkoajan alkaen 1.5.2022 ja päättyen 30.4.2023. Varausmaksu on 1 000,00 €. Maksua ei hyvitetä eikä palauteta.

Varausaikana yhtiöllä on oikeus suorittaa tontilla kustannuksellaan hankkeen suunnitteluun liittyviä mittauksia ja maaperätutkimuksia.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Merk. Kuultavana oli elinkeinopäällikö Sari-Anna Vilander.

Valmistelija

  • Tiia Irri, elinkeinopäällikkö, tiia.irri@hollola.fi
  • Pekka Laitinen, kehityspäällikkö, pekka.laitinen@hollola.fi

Perustelut

Würth Oy haluaa ostaa Hopeakallion yritysalueelta yritystoiminnan rakentamis- ja sijoittumistarkoitusta varten. 

Kohteen tiedot: 

Hollolan (98) kunnan kiinteistöstä Sydänmaa, kiinteistötunnus: 98-409-3-76 noin 10 000 m²:n suuruinen määräala. Kartta kauppakirjaluonnoksen liitteenä.

Voimassa olevan asemakaavan 07-255 mukaan kaupan kohteena oleva määräala muodostaa osan Hollolan (98) kunnan (7) kunnanosan korttelin 683 tontista 2. Tontin käyttötarkoitus on KL (liikerakennusten korttelialue). Tontin tehokkuusluku on e = 0,30.

Kaupan kohteena oleva määräala on rakentamaton.

Myytävä määräala ei rajoitu katuun. Vesihuollon liittymisvalmius toteutetaan määräalan rajalle ja kunta toteuttaa ajoyhteyden Tinatieltä määräalan rajalle. Toteutuksesta on laadittuna suunnitelmaluonnokset, jonka mukaisilla ratkaisuilla asia on neuvoteltu ostajan ja kunnan välillä. Kauppakirjassa on sovittu näihin liittyvien rasitteiden perustamisesta lohkomisen yhteydessä, sekä ajoyhteyden kunnossapitovastuun kohdistumisesta ostajalle.

Tontille rakennetaan Würth Oy:n Hollolan toimipisteen myymälä ja toimistotilat. Aiemmin varausvaiheessa saatujen alustavien tietojen mukaan rakentamisen laajuudeksi oli esitetty yli 1000 m2 ja työllistämisvaikutuksen arvioksi noin 6-8 henkilöä vakituiseen työsuhteeseen. Hankkeen toteutuva laajuus, muut yksityiskohdat ja aikataulu tarkentuvat suunnittelun edetessä.

Kauppahinta on kolmesataaneljäkymmentäviisituhatta (345 000 €) euroa.

Elinkeinopäällikkö Tiia Irri antaa katsauksen kunnanhallitukselle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus hyväksyy Würth Oy:n kanssa tehtävän kiinteistökaupan ja valtuuttaa maankäyttöinsinöörin tekemään kauppakirjaan vaadittavia teknisluonteisia korjauksia.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Merk. Asiantuntijakuultavana oli elinkeinopäällikkö Tiia Irri.

Tiedoksi

Würth, elinvoimajohtaja, elinkeinopäällikkö, kehityspäällikkö, maankäyttöinsinööri, talouspalvelut

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.