Kunnanhallitus, kokous 4.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 310 LISÄPYKÄLÄ: Eroaminen luottamustoimista Jyrki Joensuu (lisäpykälä)

HOLDno-2023-919

Valmistelija

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Perustelut

Valtuutettu Jyrki Joensuu on lähettänyt kunnanhallitukselle osoitetun kirjeen, joka saapui kuntaan 30.11.2023. Kirjeessään hän pyytää kohteliaasti Hollolan kunnanhallitusta esittämään kunnanvaltuustolle, että se myöntää eron kunnanvaltuutetun ja tarkastuslautakunnan jäsenen luottamustehtävistä. Perusteluina ovat henkilökohtaiset syyt.

Kuntalain 70 §:n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle.

Vaalilain 93§ mukaan varavaltuutettujen määrän jäädessä vajaaksi valtuuston toimikauden aikana, kunnan keskusvaalilautakunnan on valtuuston puheenjohtajan pyynnöstä määrättävä uusia varavaltuutettuja kuntalain 17 §:n mukaisesti. Valtuusto toteaa, että keskusvaalilautakunnan on määrättävä kuntavaalituloksen 2021 perusteella valtuustoryhmään uusi varavaltuutettu kuntalain 17 §:n mukaisesti, koska varavaltuutettujen määrä jää vajaaksi.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Ehdotus valtuustolle:

  1. Valtuusto myöntää eron valtuutettu Jyrki Joensuulle kunnan luottamustehtävistä.
  2. Valtuusto toteaa, että Perussuomalaisten valtuustoryhmä täydentyy kunnallisvaalituloksen 2021 pohjalta siten, että valtuuston jäsenksi nousee varavaltuutettu Marko Mikkola.
  3. Valtuusto valitsee jäsenen tarkastuslautakuntaan Jyrki Joensuun tilalle.
  4. Valtuusto toteaa, että Keskusvaalilautakunnan on määrättävä kuntavaalituloksen 2021 perusteella Perussuomalaisten ryhmään uusi varavaltuutettu kuntalain 17 §:n mukaisesti, koska Perussuomalaisten varavaltuutettujen määrä jää vajaaksi.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Tiedoksi

- valitut, keskusvaalilautakunta, luottamushenkilörekisteri, luottamushenkilöiden palkkionmaksu, CaseM-pääkäyttäjät

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.