Kunnanhallitus, kokous 23.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 243 Hallintosääntö 2023, elinvoiman palvelualueen nimikemuutokset

HOLDno-2023-104

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Pekka Laitinen, kehityspäällikkö, pekka.laitinen@hollola.fi

Perustelut

Elinvoiman palvelualueella on muutettu kahden olemassa olevan viran tehtävänimikettä tai tehtävänkuvaa. Näihin virkoihin liittyy hallintosäännössä viranhaltijalle osoitettua päätösvaltaa, joten nimike- ja tehtävämuutokset tulee päivittää myös hallintosääntöön.

Elinvoimajohtajan päätöksellä 1.9.2023, § 24 on päätetty kehitys- ja kaavoituspäällikön nimikemuutos kaavoitus- ja maankäyttöpäälliköksi. Elinvoimajohtajan päätöksellä 1.9.2023, § 25, on päätetty johtavan rakennustarkastajan viran nimike- ja tehtävänkuvan muutos kehityspäälliköksi.

Em. päätöksistä aiheutuu hallintosääntöön seuraavat muutostarpeet:

  • Hallintosäännön 16 §, valvontajaoston esittelijä; tehtävänimikkeen päivittäminen, ei muutoksia päätösvallan sisältöön.
  • Hallintosäännön liite: Viranhaltijoille laissa määrätty ja/tai delegoitu päätösvalta: Elinvoiman palvelualueen viranhaltijoiden päätösvalta; kahden tehtävänimikkeen päivittäminen, ei muutoksia päätösvallan sisältöön.
  • Hallintosäännön liite: Viranhaltijoille laissa määrätty ja/tai delegoitu päätösvalta: Rakennusvalvonnan viranhaltijoiden päätösvalta: johtavan rakennustarkastajan viran poistuminen, kyseisen kohdan päätösvalta jää vain rakennustarkastajille.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle esitettäväksi, että hallintosääntöön päivitetään elinvoiman palvelualueella tehdyt viranhaltijoiden nimikemuutokset, liitteenä olevan muutosversion mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Pekka Laitinen, kehityspäällikkö, pekka.laitinen@hollola.fi

Perustelut

Elinvoimavaliokunta on päätöksellään 10.10.2023, § 106, päättänyt esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi, että hallintosääntöön päivitetään elinvoiman palvelualueella tehdyt viranhaltijoiden nimikemuutokset. Elinvoimajohtajan päätöksillä 1.9.2023 on päätetty kehitys- ja kaavoituspäällikön nimikemuutos kaavoitus- ja maankäyttöpäälliköksi, sekä johtavan rakennustarkastajan viran nimike- ja tehtäväkuvan muutos kehityspäälliköksi. Liitteenä olevaan hallintosäännön muutosversioon on päivitetty em. nimikemuutokset.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että hallintosääntöön päivitetään elinvoiman palvelualueella tehdyt viranhaltijoiden nimikemuutokset liitteenä olevan hallintosäännön muutosversion mukaisesti ja että em. muutoksin hyväksytty hallintosääntö tulee voimaan 1.11.2023.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.