Kunnanhallitus, kokous 23.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 253 Oppilasesitys maanpuolustuskurssi 2024

HOLDno-2023-784

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä puolustusvoimien kanssa vuonna 2024 seitsemän alueellista maanpuolustuskurssia. Näistä kursseista viisi on Uudenmaan alueen, yksi Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson sekä yksi Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen toimijoille suunnattu kurssi. Päijät-Hämeen alueen kurssi järjestetään Hämeenlinnassa.

Alueellisen maanpuolustuskurssin tavoitteena on:

  • antaa osallistujille yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen järjestelyistä, valmiudesta ja kehittämisestä normaalioloissa, häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa
  • perehdyttää osallistujat kokonaisturvallisuuden eri alojen yleisiin ja erityisesti alueellisiin sekä paikallisiin tehtäviin ja niiden toteuttamismahdollisuuksiin sekä keskinäisiin vaikutussuhteisiin normaalioloissa, häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa
  • edistää alueen viranomaisten ja häiriötilanteissa sekä poikkeusoloissa eri alojen keskeisiä tehtävä hoitavien tai niihin suunniteltujen henkilöiden ja heidän edustamiensa yhteisöjen yhteistoimintaa.

Kurssi on maksuton kuten myös kurssin aikaiset ruokailut. Kurssin järjestäjien toimesta ei osanottajille makseta palkkioita, päivärahoja tai muita korvauksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto toivoo esityksissä huomioitavan, että maanpuolustuskurssille esitettävillä henkilöillä on ennakoitavissa vielä noin 10 vuoden työura kurssin jälkeen. Tämän vuoksi kyselyssä pyydetään täyttämään myös esitettävän henkilön syntymävuosi. Oppilasesitykset tulee lähettää saatekirjeen mukaisesti 1.11.2023 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus nimeää oppilasesityksen seuraavasti: kehityspäällikkö Pekka Laitinen ja hänelle varalle talouspäällikkö Maarit Kuivala-Ruiz sekä vapaa-aikapäällikkö Lassi Puodinketo ja hänelle varalle varhaiskasvatuspäällikkö Sanja Pokki.

Päätös

Kunnanhallitus nimesi oppilasesityksen seuraavasti: kehityspäällikkö Pekka Laitinen ja hänelle varalle talouspäällikkö Maarit Kuivala-Ruiz sekä kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Aki Markkola ja hänelle varalle vapaa-aikapäällikkö Lassi Puodinketo.

Tiedoksi

Esitetyt henkilöt, AVI pyynnön mukaisesti

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.