Hyvinvointivaliokunta, kokous 24.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 89 Harjoitusjäähallin kahvion, varustekoppien ja mainostilan hinnoittelu

HOLDno-2019-25

Valmistelija

  • Auli Kasakkamäki-Heikkinen, liikunta-asiainhoitaja, auli.kasakkamaki-heikkinen@hollola.fi
  • Lassi Puodinketo, vapaa-aikapäällikkö, lassi.puodinketo@hollola.fi

Perustelut

Hollolan harjoitusjäähallin ja siihen liittyvien muiden toimintojen kausi toimintakausittain on 1.8.-30.4. Kahviota ja varustekoppia käyttävien sekä mainospaikkoja tarvitsevien vakiovuorolaisten kanssa tehdään vuosittain erillinen sopimus käytöstä ja tilojen korvauksesta, jonka he maksavat kunnalle. Pääasiallisina vakiovuorojen käyttäjinä jäähallissa ovat yhdistykset ja yritykset. Vakiovuorolaisilla on kahviossa mahdollisuus harjoittaa kahvilatuotteiden myyntiä toimintansa tukemiseen omien jäävuorojensa, pelien ja turnausten aikana. Lisäksi vakiovuoron saaneet voivat vuokrata varusteparakista säilytyskopin ja säilyttää varusteitaan siellä toimintakauden ajan. Mainospaikkoja on annettu vakiovuorolaisille kysynnän mukaan katsomon vastakkaiselle seinälle, hallin takapäädyn seinälle, kaukalonlaitoihin, verkkoihin ja jäähän.

Kahvio on tähän saakka ollut käytössä ainoastaan jäähallin vakiovuorolaisille sopimuksen mukaan. Kahvilan käyttöä halutaan laajentaa myös muuhun käyttöön esimerkiksi kokoustilaksi yhdistyksille. Kokoustilojen tarve on kasvanut, kun viraston kokoustilat ovat poistuneet käytöstä. Tila olisi 1.9.2022 alkaen mahdollista varata  timmi-tilavarausjärjestelmän kautta. Kahviotilan hinta kaikille (päätös 22.2.2017) on 3 €/h (alv. 0%). Kahviotilaa ei ulkopuoliset voi varata kokoustilaksi pelien ja turnausten ajaksi vaan silloin etuoikeus kahvion käyttöön on jäävuoron varanneella joukkueella.

Varusteparakin koppien käyttäjinä on vakiovuoron saaneita yhdistyksiä. Varusteparakin kopit on kesän 2022 aikana remontoitu. Remontoitujen koppien 13 kpl tilojen hinnoitteluperustana voidaan käyttää neliöhintaa. Koko parakki, joka sisältää myös pienen kuntoiluhuoneen, on ulkomitoiltaan 210 m2  ja varsinaisten varustekoppien kokonaisala on 108,6 m2. Neliöhinta 35,00 €/m2 (alv. 0 %)/kausi kattaa arvioidusta 3500 kWh/vuosi sähkönkulutuksesta puolet. Hinta on arvioitu 20 c /kwh mukaan. Kulutuksen kokonaismäärä on noin 3500 kwh/vuosi. Varusteparakin kopin voi vuokrata vakiovuoron saanut yhdistys, yritys tai muu harrastejoukkue. Jos varustekoppien kysyntä ylittää 13 kpl määrän, suoritetaan arvonta hakijoiden kesken.

Jäähallin mainospaikkoihin on oikeus jäähalliin vakiovuoron saaneilla. Seinämainokset ovat jäähallin katsomon vastapäätä olevalla seinällä valotaulun molemminpuolin olevat kaksi riviä isoille mainoksille ja kaukalon takapäädyssä on tila pienille mainoksille. Kaukalonlaitojen mainokset voi sijoittaa ympäri kaukaloa. Jäämainokset sijoitetaan kenttään ennen jään jäädyttämistä, sillä kesken kauden niitä ei voi lisätä. Myydyistä mainospaikoista listaus 1.9.  mennessä liikunta-asiainhoitajalle ja myöhemmin tehdyistä ilmoitus välittömästi ennen mainoksen tuontia jäähallille. Paitsi jäämainos, joka tulee olla jäähallilla kolme viikkoa ennen hallin avautumista jäähän laitettavaksi. Mainosten lopullisen sijoituspaikan määrittävät jäähallin toiminnasta vastaavat. Mainospaikkojen määrä seinillä, kaukalossa ja jäällä on rajallinen. Jos kysyntä ylittää tarjottavien paikkojen määrän, niin suoritetaan arvonta hakijoiden kesken.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Hyvinvointivaliokunta päättää hyväksyä liitteen mukaiset hinnat jäähallin oheistuotteille.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Vapaa-aikapäällikkö, liikunta-asiainhoitaja, tilavaraukset, jäähallin vakiovuorolaiset, jäähalli