Hyvinvointivaliokunta, kokous 24.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 83 Hollolan hyvinvointiraportti 2021

HOLDno-2019-769

Valmistelija

  • Antti Anttonen, hyvinvointikoordinaattori, antti.anttonen@hollola.fi

Perustelut

Kunnan keskeinen tehtävä on kuntalain 1 §:n mukaan edistää kuntalaisten hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan. Terveydenhuoltolain 12 § velvoittaa kunnat seuraamaan asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä väestöryhmittäin sekä toteutettuja toimenpiteitä, joilla vastataan kuntalaisten hyvinvointitarpeisiin. Näistä on raportoitava valtuustolle vuosittain. Raportointi tapahtuu vuosittain hyvinvointiraportin muodossa.

Hollolan kunnan hyvinvointityön ohjausryhmä on käsitellyt vuoden 2021 hyvinvointiraportin kokouksessaan 15.8.2022. Raportti 2021 esittelee hyvinvointitietoa vuodelta 2021 ja siihen on valittu kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä kuvaavia indikaattoreita eri ikäryhmittäin. Lisäksi raportti sisältää Hollolan kunnan hyvinvointisuunnitelmaan 2021-2025 kirjattujen tavoitteiden sekä toimenpiteiden toteutuman vuoden 2021 osalta.   

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Hyvinvointivaliokunta päättää hyväksyä hyvinvointiraportin vuodelta 2021. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merk. Asiantuntijana kuultavana oli hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen.

Tiedoksi

Tiedoksi: Hyvinvointikoordinaattori, vapaa-aikapäällikkö, hyvinvoinnin palvelualueen hallintopäällikkö, tietopalvelusihteeri