Kunnanhallitus, kokous 21.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 179 Valtuustoaloite - Koulutilojen kunnossapito

HOLDno-2023-368

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Perustelut

Valtuutettu Kari Aaltonen on tehnyt valtuustoaloitteen 24.4.2023. Aloitteessa numero 1 esitetään, että kunnan on varmistettava koulujen wc-tilat ovat ehjiä, kunnossa ja turvalliset koululaisille. Lisäksi aloitteessa esitetään, että wc-tilat ovat omat tytöille ja pojille.

Elinvoiman palvelualueella on pyydetty aloitteeseen vastaus Hollolan Tilapalvelu Oy:ltä, joka vastaa koulujen wc-tilojen kunnossapidosta. Siivouksesta vastaa kunnan siivouspalvelut. 

Hollolan Tilapalvelu Oy vastaa, että wc-tiloja varten on riittävästi lukkoja ja muita varaosia käytettävissä nopealla aikataululla. Yhteys toimii kiinteistöhuollon ja siivouspalveluiden välillä, nopeimmillaan lukot korjataan tunnin kuluttua viestin saavutettua kiinteistöhuollon. Lisäksi kesäisin huolletaan kaikki koulun lukot. Wc-ovien lukitusta tarkkaillaan tehostetusti ja ilkivaltaisesti rikotut lukitukset korjataan nopeasti.

Valitettavasti kevään aikana tiktokissa on kiertänyt haaste, jonka seurauksena lukkoja rikottiin paljon. Tämä on saadun palautteen perusteella loppunut. 

Ehdotus

Esittelijä

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta hyväksyy yllä esitetyn vastauksena valtuustoaloitteen ja toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi. Vastaus toimitetaan kunnanhallitukselle tiedoksi.

 

Päätös

Elinvoimavaliokunta hyväksyy yllä esitetyn vastauksena valtuustoaloitteen ja toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi. Vastaus toimitetaan kunnanhallitukselle tiedoksi. Lisäksi valiokunta päättää että, mikäli ongelmaa ei saada ratkaistuksi, selvitetään valvontakameroiden asentamista kouluille.

Valmistelija

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Perustelut

Elinvoimavaliokunta päätti kokouksessaan 20.6.2023 antaa hallitukselle tiedoksi vastauksensa koulujen kunnossapitoaloitteeseen. Valiokunta hyväksyi elinvoiman palvelualueen vastauksena valtuustoaloitteen lisäyksellä; mikäli ongelmaa ei saada ratkaistuksi, selvitetään valvontakameroiden asentamista kouluille. Valiokunta totesi aloitteen loppuun käsitellyksi, ja että vastaus toimitetaan kunnanhallitukselle tiedoksi.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus merkitsee aloitteen vastauksen tiedoksi. Vastaus aloitteeseen viedään valtuustolle tiedoksi, osana valtuustolle annettavaa aloitekoostetta.

Päätös

Merkittiin tiedoksi. Vastaus aloitteeseen viedään valtuustolle tiedoksi, osana valtuustolle annettavaa aloitekoostetta.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.