Kunnanhallitus, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Kunnan henkilöstön huomioiminen

HOLDno-2021-99

Perustelut

Kunnanhallitus on päättänyt vuosien 2020 ja 2021 tilinpäätösten osalta, että tilinpäätökseen tehdään henkilöstöhallinnon palveluiden ostoon kirjaus käytettäväksi liikunta- ja kulttuuriedun tarjoamiseen työntekijöille.  Liikunta- ja kulttuuriedun suuruus on 250 euroa / työntekijä.

Johtoryhmä on käynyt keskustelua henkilöstön palkitsemisesta, vrt. mm. vuoden 2021 ylijäämäinen tilinpäätös ja vuosien 2020-2021 koronahaasteet. Palkitsemisen muotona on keskusteltu liikunta- ja kulttuuriedun hankkimisesta 250 eurolla / työntekijä viime vuoden tapaan. Liikunta- ja kulttuurietu palkitsemisen muotona on saanut henkilöstöltä myönteistä palautetta. Kriteeristöä on täsmennetty siten että työntekijä/viranhaltija on ollut palvelussuhteessa ja saanut palkkaa vähintään 6 kk vuonna 2022 ja  palvelussuhde on edelleen voimassa, kun etuus aktivoidaan käyttöön. Aikaisemmista vuosista poiketen, että työsuhteen yhtäjaksoinen 12 kk kesto on poistettu ja uusissa ehdoissa edellytetään 6 kk työsuhdetta vuonna 2022. Näin pyritään siihen, että myös määräaikaiset työntekijät tulevat huomioiduksi ja lyhyt työsuhteen katkeaminen ei poista oikeutta etuuteen. Tyo-/virkasuhteen tulee kuitenkin siis olla voimassa kun etuus aktivoidaan.

Etuuden saamisen ehdot (kaikki ehdot tulee täyttyä):

  • työntekijällä / viranhaltijalla on edelleen voimassa oleva palvelussuhde
  • työntekijä / viranhaltija on ollut töissä / saanut palkkaa vähintään 6 kuukautta vuonna 2022
  • työntekijän / viranhaltijan palvelussuhde on voimassa myös palveluntarjoajan verkkopalveluun kirjautumisen ajankohtana

Etuuden myöntämisen kustannusten kokonaisarvoksi arvioidaan 140.000 euroa, joka tilinpäätöksessä kirjataan henkilöstöpalveluiden kustannuspaikalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallituspäättää, että tilinpäätökseen tehdään 140.000 euron kustannuskirjaus käytettäväksi liikunta- ja kulttuuriedun tarjoamiseen työntekijöille. Liikunta- ja kulttuuriedun suuruus on 250 euroa / työntekijä. Edun saamisen edellytyksinä on, että työntekijä/viranhaltija on ollut palvelussuhteessa sekä saanut palkkaa vähintään 6 kk vuonna 2022 ja palvelussuhde on edelleen voimassa myös palveluntoimittajan verkkopalveluun kirjautumisen ajankohtana.

Kunnanhallitus antaa henkilöstöpalveluille valtuudet liikunta- ja kulttuuriedun täytäntöönpanoon.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Henkilöstöpäällikkö.

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.