Kunnanhallitus, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 Oppilasesitys maanpuolustuksen 40 erikoiskurssille

HOLDno-2022-419

Valmistelija

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Perustelut

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kutsuu Etelä-Suomen kuntia osallistumaan kuntien johto- ja luottamushenkilöille kohdennetulle alueelliselle maanpuolustuksen erikoiskurssille. Kurssin valmistelusta vastaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto yhteistoiminnassa Panssariprikaatin kanssa. Kurssi järjestetään Parolannummella Panssariprikaatin Vaakunasalissa tiistaina 30.5.2023. Erikoiskurssin päätavoitteet ja aiheet ovat:
• Katsaus sotilaalliseen toimintaympäristöön ja turvallisuuspoliittisen tilanteeseen (Puolustusvoimien ajankohtaiskatsaus)
• Muuttuvaan turvallisuusympäristöön sekä sen vaikutuksiin tutustuminen (ilmastonmuutos, informaatiovaikuttaminen, vihapuhe ja maalittaminen, tiedustelu sekä hybridi- ja kyberuhat)
• Yhteiskunnan resilienssin ja erityisesti kuntien häiriötilannevalmiuksien vahvistaminen (energiapolitiikka ja energiahuollon häiriöt, huoltovarmuus, johtaminen ja päätöksenteko)

Kuntia pyydetään välittämään tieto kurssista tarpeelliseksi katsomilleen johto- ja luottamushenkilöille sekä nimeämään osallistujat. Hollolan kunnalle on varattu 9 paikkaa kurssille.

Kurssille toivotaan virkamiesjohdosta ainakin kunnan-/kaupunginjohtaja ja turvallisuudesta vastaava henkilö sekä luottamushenkilöistä kunnan-/kaupungin valtuuston- ja hallituksen puheenjohtajat tai heidän sijaisensa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Esitys:

Hollolan kunta nimeää Etelä-Suomen maanpuolustuksen 40. erikoiskurssille kunnanjohtajan (Rahkonen), palvelualuejohtajat (Strömmer, Randell, Rantanen) sekä palvelualuejohtajien sijaiset (Plit-Rehula, Korhonen, Marttila) sekä kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat (Kinnari, Ronkainen).

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Tiedoksi: valitut henkilöt

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.