Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta, kokous 22.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 134 Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma- KÄPY

HOLDno-2023-818

Valmistelija

  • Annariina Keto, projektiasiantuntija, annariina.keto@hollola.fi

Perustelut

Kävelyä ja pyöräilyä edistetään kansanterveydellisistä ja ympäristöön liittyvistä syistä. Hollolan kunnassa on laadittu Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma. Ohjelman laatimiseen on osallistunut elinvoiman ja hyvinvoinnin palvelualueen, sekä Hollolan Tilapalvelu Oy:n työntekijöitä. Hollolan kunnan Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman tavoitteena on edistää kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä suunnitelmallisesti vuosia eteenpäin. Edistämisohjelman ohjaama työ on osa kunnan kestävän kehityksen työtä, jonka tavoitteena on lisätä kestäviä liikkumisen muotoja ja matkaketjuja, sekä lisätä alueen elinvoimaa. 

Vuosittain päivittyvässä Hollolan kunnan Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa kestävän liikkumisen verkostoja lisätään ja parannetaan, asukkaita ja kouluja osallistetaan, sekä kartoitetaan uusia mahdollisuuksia. Kunnan sisäinen Kävelyn ja pyöräilyn edistämisen työryhmä kokoontuu päivittämään edistämisohjelman ja tekee yhteistyötä keskeisten sidosryhmien kanssa paikallisesti ja maakunnallisesti.

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma kiinnittyy kunnan muiden suunnitelmien kanssa, joista mainittakoon esimerkkeinä Keskustan kehittäminen ja Liikuntapaikka suunnitelman toteutusohjelma. Kokonaisuudet on kirjattu osaksi toisiaan niin, että ristiriitaisuuksia ei synny ja niin, että kokonaisuudet tukevat toisiaan. Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteiden tarkempi aikataulu ja kustannukset tarkentuvat vuosittaisen talousarvion yhteydessä.

Asia käsitellään sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan lisäksi elinvoimavaliokunnassa, joiden jälkeen se päätetään kunnanhallituksessa ja viedään tiedoksi valtuustolle. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta hyväksyy omalta osaltaan Kävelyn ja pyöräilyn -edistämisohjelman ja lähettää asian tiedoksi elinvoimavaliokuntaan.  

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merk. Asiantuntijana kuultavana oli projektiasiantuntija.

Tiedoksi

Tiedoksi: elinvoimavaliokunta, elinvoimajohtaja, projektiasiantuntija

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.