Elinvoimavaliokunta, kokous 20.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 76 Hankintaoikaisu, Norolantien rakentaminen

HOLDno-2023-461

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sauli Tiensuu, kuntatekniikan päällikkö, sauli.tiensuu@hollola.fi

Perustelut

Hollolan kunta on pyytänyt tarjoukset Norolantien alueen vesihuollon ja katujen saneerauksesta. Urakkaan sisältyy alueen katujen ja kevyen liikenteen väylien, valaistuksen sekä vesihuollon saneeraus rakennussuunnitelma-asiakirjojen mukaisesti lukuun ottamatta päällystys- ja viimeistelytöitä, jotka toteutetaan myöhemmin. Urakan on tarkoitus käynnistyä elo-syyskuussa 2023 ja valmistua lokakuun 2024 loppuun mennessä. Yleiskartta alueesta on liitteenä.

Hankkeen tarjouspyyntö julkaistiin 5.5.2023 sähköisessä Tarjouspalvelu -toimittajaportaalissa (www.hankintailmoitukset.fi). Tarjoukset tuli jättää 22.5.2023 klo 12.00 mennessä.

Määräaikaan mennessä urakkaan saatiin tarjoukset seuraavilta urakoitsijoilta (3 kpl):
    - Erkkiheikkilä Oy
    - Kuljetus- ja Maansiirtoliike K Timonen Oy
    - Vesihaka Oy

Urakkamuotona on kokonaishintaurakka ja tarjouksen valintaperuste on halvin hinta. Halvimman tarjouksen antoi Kuljetus- ja Maansiirtoliike K Timonen Oy 1 099 000,00 € (alv 0 %), josta kadun rakentamisen osuus (ml. valaistus) on 535 000,00 euroa ja vesihuollon osuus 564 000,00 euroa. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä (julkinen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen). Tarjousasiakirjat ovat julkisia asianosaisille eli tarjoajille heti tämän päätöksen tekemisen jälkeen ja kokonaan julkisia, kun urakkaa koskeva sopimus on allekirjoitettu.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta päättää valita Norolantien alueen vesihuollon ja katujen saneerauksen urakoitsijaksi halvimman tarjouksen jättäneen Kuljetus- ja Maansiirtoliike K Timonen Oy:n. Urakan kokonaishinta on 1 099 000,00 euroa (alv 0 %). Määräraha on varattu investointiohjelmassa.

Elinvoimavaliokunta valtuuttaa kuntatekniikan päällikön allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös

Merk. Asiantuntijana kokouksessa kuntatekniikan päällikkö Sauli Tiensuu.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Ari Rinkinen, projektipäällikkö, ari.rinkinen@hollola.fi

Perustelut

Norolantien alueen vesihuollon ja katujen saneerausta koskevasta hankintapäätöksestä on jätetty 13.6.2023 päivätty hankintaoikaisuvaatimus.

Hankintaoikaisua voi vaatia hankintayksiköltä kirjallisesti tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianomainen).

Edellä mainittuun viitaten, hankintaoikaisuvaatimuksen tekijät eivät ole asianosaisia, joten heillä ei ole asiassa oikaisuvaatimusoikeutta. Hankintaoikaisuvaatimuskirjeessä esitetyt asiat eivät myöskään liity kyseiseen, elinvoimavaliokunnan tekemään urakoitsijan valintapäätökseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta päättää, että hankintaoikaisuvaatimus hylätään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hankintaoikaisuvaatimuksen lähettäjät, elinvoimajohtaja, kuntatekniikan päällikkö, projektipäällikkö, rakennuttajavalvoja, vesihuoltopäällikkö

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.