Elinvoimavaliokunta, kokous 20.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 73 Hopeakalliontie 2, asemakaavamuutoksen käynnistämissopimus

HOLDno-2022-144

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Henna Kurosawa, hankekaavoittaja, henna.kurosawa@hollola.fi

Perustelut

Hollolan Matkakeidas Oy ja Neste Markkinointi Oy ovat toimittaneet kuntaan 25.5.2023 päivätyn hakemuksen asemakaavan muuttamiseksi Hopeakallion yritysalueen korttelilla 680 ja siihen rajoittuvalla suojaviheralueella. Korttelialueella toimii Matkakeitaan liikenneasema ja Nesteen polttoaineen jakelumittarit.

Asemakaavan muuttamisella tavoitellaan tontin laajentamista noin 800 m2 verran suojaviheralueelle tontin pohjoispuolella. Tavoitteena on mahdollistaa sähkölatauspisteiden toteuttaminen ja autopaikkojen lisääminen laajennusalueelle. Suojaviheralue on louhepintaista loivaa luiskaa ja sitä reunustaa kevyen liikenteen väylät. Asemakaavan muuttamisella ei muuteta tontin käyttötarkoitusta eikä lisätä tontin rakennusoikeutta. Kohdealueella ei ole luontoarvoja eikä muuta estettä kaavamuutokselle.

Asemakaavan laatimisen ja alueen toteuttamisen kustannuksista ja vastuista päätetään erillisillä sopimuksilla.

Kunnanhallitus päättää hallintosäännön 5 § kohdan 49 mukaan asemakaavan laatimisesta (MRL § 51), mikäli kaavoitettava alue ei sisälly kaavoitusohjelmaan. Hopeakalliontie 2 tontin kaavoitus ei sisälly vuoden 2023 kaavoitusohjelmaan.

 

Ehdotus

Esittelijä

Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää käynnistää Hopeakalliontie 2, tontin laajennusta koskevan asemakaavan muutoksen laatimisen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Merk. Siljander ilmoitti jääviydestä (hallintolaki 28.1 § kohta 2: edustusjäävi) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Esteellisyys

Hannu Siljander (hallintolaki 28.1 § kohta 2, edustusjäävi)

Valmistelija

  • Henna Kurosawa, hankekaavoittaja, henna.kurosawa@hollola.fi

Perustelut

Hollolan Matkakeidas Oy ja Neste Markkinointi Oy ovat toimittaneet kuntaan hakemuksen, jolla haetaan asemakaavan muuttamista Hopeakallion yritysalueen korttelille 680 ja sitä pohjoisessa rajaavalle suojaviheralueelle. Tavoitteena on laajentaa liikerakentamiseen osoitettua tonttia noin 800 m2 verran suojaviheralueelle, jotta laajennusalueelle voidaan toteuttaa sähköautojen latauspisteet ja lisää pysäköintipaikkoja. Asemakaavalla ei lisätä rakennusoikeutta eikä muuteta tontin käyttötarkoitusta.

Asemakaavan käynnistämissopimuksessa on esitetty periaatteet ja vastuut asemakaavan laatimisesta ja sen kustannuksista kunnan ja hakijan välillä. Kunta vastaa kaavan suunnittelusta omana työnään sekä viranomaistyöstä.  Voimassa olevan taksataulukon mukaisesti hakija maksaa kunnalle koituvat kustannukset, yhteensä 4000 €. Kunta solmii sopimuksen hakemuksen mukaisesti Hollolan Matkakeidas Oy:n kanssa. Hakija kustantaa alueen toteuttamiseen liittyvät kustannukset.

Elinvoimavaliokunta päättää hallintosäännön 15§:n mukaisesti kaavoituksen käynnistämissopimuksesta.

Maanvuokrasopimus ratkaistaan erillisenä asiana kunnanhallituksen kokouksessa 19.6.2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta hyväksyy liitteen mukaisen kaavan käynnistämissopimuksen. Elinvoimavaliokunta valtuuttaa hankekaavoittajan allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hollolan Matkakeidas Oy, hankekaavoittaja, suunnitteluavustaja, maankäyttöinsinööri, elinkeinopäällikkö, johtava rakennustarkastaja

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.