Elinvoimavaliokunta, kokous 31.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Edustajan valinta, Vanajavesisäätiö

HOLDno-2023-52

Valmistelija

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Perustelut

Vanajavesisäätiö perustettiin vuonna 2012 ylläpitämään Vanajavesikeskusta, toimimaan juridisena toimijana Vanajavesikeskuksen taustalla ja monipuolistamaan varainhankinnan mahdollisuudet. Vanajavesisäätiön tarkoitus on tukea Vanajaveden alueen vesistöjen, ympäristön ja maiseman tilan parantamiseen ja tähän liittyvään vetovoimaisuuden vahvistamiseen tähtäävää hoito-, tutkimus- ja kunnostustoimintaa sekä mahdollisuuksiensa mukaan eri tavoin edistää luonnon ja ympäristön suojelua ja kestävää käyttöä muuallakin.

Vanajavesikeskus tekee käytännön työtä Vanajaveden alueen vetovoimaisuuden vahvistamiseksi. Vanajavesikeskus hoitaa järviä, jokia ja maisemia parempaan kuntoon ja innostaa ihmisiä toimimaan ympäristön hyväksi. Työllä on merkitystä alueen kunnille, asukkaille, matkailuyrittäjille, virkistyskäyttäjille, oppilaitoksille sekä tietenkin Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja eteläisen Pirkanmaan luonnolle.

Valvontajaosto on päättänyt 19.5.2021 § 19, että Hollolan kunta kunta jatkaa yhteistyötä Vanajaveden alueen vesien hyväksi ja osaltaan rahoittaa Vanajavesikeskuksen työtä vuosina 2022 - 2025 samoilla periaatteilla kuin tähänkin asti. Yhteistyösopimus on allekirjoitettu 5.7.2021.

Valtuustokauden vaihtuessa elokuussa 2021 on jäänyt käsittelemättä Hollolan kunnan edustajan valinta Vanajavesisäätiöön vuosille 2022 - 2025.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta nimeää kunnan edustajan Vanajavesisäätiön.

Päätös

Puheenjohtaja esitti että Vanajavesisäätiön kunnan edustajaksi valitaan projektiasiantuntija Annariina Keto.

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Valittu, tiedoksi: Vanajavesisäätiö, WeBLumu

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.