Elinvoimavaliokunta, kokous 31.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Ilmoitusasiat

Perustelut

Pöytäkirjat
------

Esityslistat
-----

Kirjeet

10.1.2023 tiedote: Lahden seudun liikenteen vyöhykkeet uudistuvat 1. maaliskuuta. Välitetty elinvoimavaliokunnalla sähköpostilla 10.1.2023.

Tiedoksi

Pyhäniemen vanhainkodin ympäristön asemakaava; valmisteluvaiheen palaute tiedoksi ja evästekeskustelu jatkosuunnitteluun/ hankekaavoittaja Henna Kurosawa

Työllisyyspalvelut; ajankohtaiskatsaus ja kesätyöt/ työllisyyspäällikkö Anne Tapaila

Sorvasen ja Tiirismaan metsäaluiden oikaisuvaatimukset/ Seppo Tiainen

Hankehaku 11/2023: Luontopohjaiset ratkaisut asuinalueen hulevesien hallinnan ratkaisuna - Case Sorvanen 

Hankkeessa toteutetaan luontopohjainen kokonaisuus, joka koostuu hulevesien hallinnasta, vedenlaadun parantamisesta ja luonnon monimuotoisuuden tukemisesta. Hankealueella ohjataan asuin- ja peltoalueiden vesiä hallitusti ja niin, että niiden vedet eivät rasita alueen vesistöä, Vesijärveä. Toimet tehdään ennen tulevaisuudessa rakennettavia asuinalueita. Luonnonmukaisuus huomioidaan esimerkiksi ojarakenteissa ja tienalitusrummuissa.  Ojien alavirtaan rakennetaan kosteikko ja siihen pysyvän vesipinnan alueita, kosteita tulvaniittyjä, kiintoainesta kerääviä syvennyksiä ja veden pinnan korkeutta sääteleviä kivettyjä pohjakynnyksiä. Kosteikon alapuolelle ojaan on rakennettu syksyllä 2022 ruokosuodatin Vesijärvisäätiön toimesta parantamaan veden laatua. 

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 261 452,00 €, joista omarahoitusosuus on 50 %. Hanke toteutetaan vuoden 2023 aikana, mutta seuranta ja raportointi jatkuu vuodelle 2024. Hankerahoitus varmistuu toukokuussa 2023, mutta hankkeen saa aloittaa omalla vastuulla vuoden 2023 alusta, jolloin kustannukset ovat avustuskelpoisia. Kunnan rahoitus on varattu investointiohjelmassa.

Hankkeeseen sitoutuminen päätetään erikseen elinvoimavaliokunnassa, jos rahoitus saadaan. Liitteenä hankesuunnitelma

Elinvoimavaliokunnan kokous 30.5. siirretään keskiviikolle 31.5. ympäristöterveyslautakunnan kokouksen sihteeritehtävien päällekkäisyyden vuoksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta merkitsee tiedoksi tässä pykälässä olevat ilmoitusasiat.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

-

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.