Hyvinvointivaliokunta, kokous 5.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 116 Tuotantotuki -avustus 2022 Miekkiön Kyläyhdistys

HOLDno-2022-83

Valmistelija

  • Auli Kasakkamäki-Heikkinen, liikunta-asiainhoitaja, auli.kasakkamaki-heikkinen@hollola.fi
  • Lassi Puodinketo, vapaa-aikapäällikkö, lassi.puodinketo@hollola.fi

Perustelut

Hollolalaisille yhdistyksille tarjotaan haettavaksi muuhun kuin perustoimintaan kohdennettu tuotantotuki avustus. Tuotantotuki on haettavana 1.1.–31.10.2022 välisenä aikana. Tukea voi hakea esimerkiksi tapahtuman järjestämiseen tai muuhun yleishyödylliseen yhdistyksen jäseniä ja/tai kuntalaisia aktivoivaan toimintaan. Päätöksen tuotantotuen myöntämisestä tekee hyvinvointivaliokunta. Tuotantotuen jakamista varten on avustuksiin vuosittain varattu erillinen määräraha. Myönnettävän yksittäisen tuotantotuen suuruus on enintään 2000 €.

Miekkiön Kyläyhdistys ry. on hakenut Tuotantotuki-avustusta 2000 euroa Miekkiön urheilukentän yllä- ja kunnossapitoon. Kesällä urheilukenttä on hiekkakenttä ja talveksi siihen jäädytetään luistinrata. Kenttää on ylläpidetty koulun lopettamisen jälkeen talkoovoimin, joka nyt on loppunut. Kyläyhdistyksen tavoitteena on pitää kylän urheilukenttä kunnossa, sillä se toimii noin 500 miekkiöläisen lähiliikuntapaikkana. Kunnan ylläpitämiin kenttiin on matkaa n. 20 km. Lähiliikuntapaikat lisäävät perheiden liikuntaa ja kylän yhteisöllisyyttä.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Hyvinvointivaliokunta päättää myöntää Miekkiön Kyläyhdistys ry:lle 1000 euron tuotantotuki-avustuksen Miekkiön kentän ylläpitoon.

Päätös

Hyvinvointivaliokunta päätti myöntää Miekkiön Kyläyhdistys ry:lle 2 000 euron tuotantotuki-avustuksen Miekkiön kentän ylläpitoon.

Merk.
Keskustelun kuluessa Petri Palo ehdotti Pia Salon kannattamana, että hyvinvointivaliokunta myöntää 2 000 euron tuotantotuki-avustuksen. 

Puheenjohtaja totesi, että koska asiassa on tehty hyvinvointijohtajan ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, on asiasta äänestettävä. Puheenjohtaja esitti, että suoritetaan sähköinen/nimenhuutoäänestys.
Ne, jotka kannattavat hyvinvointijohtajan ehdotusta, äänestävät ”jaa”.
Ne, jotka kannattavat Petri Palon ehdotusta, äänestävät ”ei”. 
Äänestysesitys hyväksyttiin.

Suoritetussa äänestyksessä annettiin 1 jaa-ääntä ja 10 ei-ääntä. Puheenjohtaja totesi, että hyvinvointivaliokunta oli hyväksynyt Petri Palon muutosehdotuksen. 
    

Äänestystulokset

  • Kyllä 1 kpl 9%

    Markku Pulkkanen

  • Ei 10 kpl 91%

    Riku Korpela, Petri Palo, Minna Nieminen, Sirpa Alatalo, Pia Salo, Ann-Mari Lehtinen, Toni Vehmola, Pasi Koistinen, Kristiina Joensuu, Pertti Salonen

Tiedoksi

Asianosainen: hakija Miekkiön Kyläyhdistys, Tiedoksi: liikunta-asiainhoitaja, talouspalvelut@hollola.fi

Liitteet

Oheismateriaali