Kunnanhallitus, kokous 6.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 120 Kymenlaakson Sähkö Oy osakkeet, Pukkilan kunta

HOLDno-2024-372

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Pukkilan kunta pyytää Kymenlaakson Sähkö Oy:n omistajilta tarjouksia, Pukkilan kunnan omistamista 2.656 yhtiön osakkeista 13.6.2024 mennessä. Tarjouspyyntö esityslistan liitteenä.

Hollolan kunnalla on omistuksessaan 8.750 kappaletta yhtiön osakeita. 

Osakkeiden hinnoitteluteorian mukaiset arvonmääritysmallit perustuvat yrityksen omistajien saamaan rahavirtaan yrityksestä, joka voi tulla esimerkiksi osinkoina. Arvonmäärityksessä tulevat kassavirrat diskontataan nykykarvoon, jolloin kassavirtojen aikavaikutus saadaan eliminoitua (euro tänään on arvokkaampi kuin euroa vuoden päästä).

Yhtiön hallituksen jäsenenä toimii kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Lampola ja hallintoneuvoston jäsenenä kunnanjohtaja Päivi Rahkonen. Hallintolain 28.1 § 5 kohdassa tarkoitetun yhteisöjääviyden perusteella henkilö, joka on yhteisön hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen, on esteellinen käsittelemään yhteisöä koskevaa asiaa.

Pykälä osalta puheenjohtajana toimi hallituksen 1. varapuheenjohtaja Aki Markkola. Hallintosäännön 103 § mukaisesti, esittelijän ollessa poissa tai esteellinen hänen sijaisekseen määrätty toimii esittelijänä. Kunnanhallitus on kokouksessaan 14.12.2020 määrännyt kunnanjohtajan sijaiseksi hallinto- ja talousjohtaja Turkka Rantasen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Kunnahallitus päättää olla käyttämättä tarjousmahdollisuutta.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Merk. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Lampola ilmaisi esteellisyytensä (yhtiön hallituksen jäsen, hallintolain 28.1 § kohta 5), kuten myös kunnanjohtaja Päivi Rahkonen (yhtiön hallintoneuvoston jäsen, hallintolain 28.1 § kohta 5). Lampola ja Rahkonen poistuivat kokouksesta asian esittelyn ja käsittelyn ajaksi. Pykälä osalta puheenjohtajana toimi hallituksen 1. varapuheenjohtaja Aki Markkola sekä esittelijänä hallinto- ja talousjohtaja Turkka Rantanen.

Esteellisyys

  • Mika Lampola (yhtiön hallituksen jäsen), Päivi Rahkonen (yhtiön hallintoneuvoston jäsen)

Tiedoksi

-

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.