Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta, kokous 23.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 101 Valtionavustus perusopetuslaissa tarkoitetun aamu- ja iltapäivätoiminnan yksikköhinta ja ohjaustuntien laskennalliset määrät 2023

HOLDno-2023-662

Valmistelija

  • Mari Joukola, toimistosihteeri, mari.joukola@hollola.fi

Perustelut

Opetus- ja kulttuuriministeriö on 1.12.2022 päätöksellään VN/32743/2022-OKM-1 vahvistanut perusopetuslaissa tarkoitetun aamu- ja iltapäivätoiminnan yksikköhinnat ja ohjaustuntien laskennalliset määrät vuonna 2023. Perusopetuslaissa tarkoitetun aamu- ja iltapäivätoiminnan vuoden 2023 yksikköhinnaksi on vahvistettu 26,00 euroa ohjaustuntia kohden. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myös samalla vahvistanut lain 49 §:n nojalla rahoituksen laskemisessa käytettävien ohjaustuntien laskennalliset määrät toimintaa järjestäville kunnille.

Hollolan kunnan valtionosuuden peruste on 260 546 euroa. Peruste muodostuu kevät- ja syyslukukausien tuntimäärästä kertoimella 26. Vahvistetun valtionosuuden suuruus on 57 prosenttia, 148 511 euroa Hollolan kunnalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta merkitsee tiedoksi opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksen perusopetuslaissa tarkoitetusta aamu- ja iltapäivätoiminnan yksikköhinnasta ja ohjaustuntien laskennallisista määristä vuonna 2023. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää, että päätöksestä ei haeta muutoksenhakua.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tiedoksi: hallinto- ja talousjohtaja, hyvinvoinnin palvelualueen taloussuunnittelija, talouspalvelut@hollola.fi, varhaiskasvatuksen palvelupäälliköt

Liitteet


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.