Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta, kokous 23.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 97 Lukuvuoden työ- ja loma-ajat 2024 – 2025

HOLDno-2023-568

Valmistelija

  • Joanna Ikonen, hallintovastaava, joanna.ikonen@hollola.fi

Perustelut

Voimassa olevan perusopetuslain 23 §:n mukaan lukuvuodessa on 190 työpäivää. Työpäivistä vähennetään kuitenkin muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä. Työpäiviä  lukuvuonna 2024-2025 vähentävät muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi osuva itsenäisyyspäivä 6.12.2024, loppiainen 6.1.2025 sekä vappu 1.5.2025. Koulun alkamispäivän ratkaisee päätöksellään opetuksen järjestäjä. Lukuvuoden koulutyö päätetään voimassa olevan perusopetusasetuksen 7 §:n mukaan viikon 22 viimeisenä arkipäivänä. Muuten opetuksen järjestäjät voivat itsenäisesti päättää koulujen työ- ja loma-ajoista.

Päijät-Hämeen kuntien sivistystoimialan ohjausryhmän seudullisessa kokouksessa päätettiin, että kunnat linjaisivat lukuvuoden 2024 - 2025 työ- ja loma-ajat mahdollisimman yhteneväisiksi koko Päijät-Hämeen maakunnan osalta. Yhteneväisten työ- ja loma-aikojen sopimisella voidaan ehkäistä ylimääräisten kustannusten syntyminen silloin, kun oppilaita käy muiden kuin oman kuntansa koulussa/oppilaitoksessa. Myös perheiden kannalta eri ikäisten lasten ja nuorten samanaikainen loma-aika on koettu tärkeäksi.

Ehdotus perusopetuksen lukuvuoden 2024-2025 työ-ja loma-ajoiksi on seuraavanlainen;

Lukuvuosi alkaa 7.8.2024
Lukuvuosi päättyy 31.5.2025   
Syysloma vk. 43, 19-27.10.2024 
Joululoma 21.12.2024-6.1.2025
Talviloma vk. 9, 22-28.2.2025  
Vapun jälkeinen perjantai 2.5.2025 on vapaapäivä 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää hyväksyä koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuodelle 2024 - 2025 Hollolan kunnan perusopetuksessa.
 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Asianosaiset: hyvinvoinnin palvelualueen esimiehet, toimistotiimi  Tiedoksi: Asiointipiste Piipahlus.

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.