Elinvoimavaliokunta, kokous 31.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Edustajan nimeäminen Hämeen alueelliseen Helmi-yhteistyöryhmään

HOLDno-2023-401

Valmistelija

  • Mari Pihlaja-Kuhna, ympäristötarkastaja, mari.pihlaja-kuhna@hollola.fi

Perustelut

Hämeen ELY-keskus pyytää kuntaa nimeämään edustajansa Hämeen alueelle perustettavan Helmi-ohjelman alueellisen yhteistyöryhmän jäseniksi (jäsen ja mahdollinen varajäsen). Vastaukset pyydetään lähettämään 2.6.2023 mennessä sähköpostitse ELY-keskuksen kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo.hame@ely-keskus.fi.

Helmi-yhteistyöryhmä

Helmi-elinympäristöohjelman tavoitteena on vahvistaa Suomen luonnon monimuotoisuutta ja parantaa elinympäristöjen tilaa suojelemalla ja ennallistamalla soita sekä kunnostamalla ja hoitamalla lintuvesiä, metsäisiä elinympäristöjä, pienvesiä ja rantaluontoa sekä perinnebiotooppeja.

Valtioneuvoston periaatepäätöksessä Helmi-ohjelmasta vuosille 2021– 2030 on esitetty yhtenä toimenpiteenä alueellisten yhteistyöryhmien perustamista kullekin ELY-keskusalueelle. Alueellisten yhteistyöryhmien päätehtävänä on edistää Helmi-ohjelman toteutusta ja viestiä ohjelmasta alueellaan. Yhteistyöryhmät kohdentavat eri toimijoiden Helmi-töitä ja voivat ehdottaa Helmi-keskittymiä. Nimeämispyynnön liitteenä on Inka Keräsen laatima esitys, josta löytyy lisätietoja Helmi-keskittymistä.

Yhteistyöryhmien aktiivisella toiminnalla on tavoitteena löytää laajempia elinympäristökokonaisuuksia hoidettavaksi. Toimijoiden yhteistyön lisääntyessä myös elinympäristöjen kunnostuksen ja luonnonhoidon sekä suojelun vaikuttavuus kasvaa.

Yhteistyöryhmän ensimmäinen kokous pidetään elokuussa. Nimittämisten jälkeen nimitetyille henkilöille lähetetään Doodle-kysely, jolla kartoitetaan sopivaa aikaa ensimmäiselle kokoukselle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta päättää nimetä alueelliseen HELMI-työryhmään Hollolan kunnan edustajaksi projektiasiantuntija Annariina Kedon ja varajäseneksi ympäristötarkastaja Mari Pihlaja-Kuhnan. 
 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Asianosaiset: Hämeen ELY-keskus, Annariina Keto, Mari Pihlaja-Kuhna

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.