Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 76 Hopeakalliontie 2, tontin laajennusta koskeva asemakaavamuutos, 25.3.2024 kunnanhallitus

HOLDno-2022-144

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Henna Kurosawa, hankekaavoittaja, henna.kurosawa@hollola.fi

Perustelut

Osoitteessa Hopeakalliontie 2 sijaitseva tontin laajennusta koskeva asemakaavaehdotus oli nähtävillä 11.12.2023-12.1.2024 välisen ajan. Nähtävillä olon aikana Hämeen Ely-keskus, Päijät-Hämeen liitto ja LE-Sähköverkko ilmoittivat, ettei kaavaehdotukseen ole lausuttavaa. Kaavaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia. 

Hyväksyttäväksi ehdotettava asemakaava käsittää noin 1,66 hehtaarin kokoisen liikerakennusten korttelialueen, jolle voi sijoittaa esimerkiksi polttoaineen jakelua, ajoneuvojen huoltoa sekä ravintolan ja matkailua palvelevia tiloja. Lisäksi kaavaehdotukseen sisältyy pieni suojaviheralueen osa. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on ollut laajentaa tonttia suojaviheralueelle siten, että laajennusalueelle voidaan sijoittaa sähköautojen latausasema sekä parkkipaikkoja. Asemakaavassa esitetty rakennusoikeus vastaa voimassa olevan asemakaavan sallimaa rakennusoikeutta, myös muut asemakaavamuutosta koskevat määräykset ovat voimassa myös nykyisessä asemakaavassa. Latausasema on toteutettu poikkeuluvalla kaavaprosessin aikana. 

Kaavaehdotuksen nähtävillä olon jälkeen on hulevesimääräyksiä täsmennetty siten, että alueella syntyvät hulevedet tulee johtaa pohjavesialueen ulkopuolelle. Muutos on vähäinen eikä edellytä asemakaavaehdotuksen asettamista uudelleen nähtäville. 

Asemakaavan muutoksella ei aiheudu merkittäviä vaikutuksia liikenteeseen, alue- ja yhdyskuntarakenteeseen tai luonnonympäristöön.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta esittää Hopeakalliontie 2, tontin laajennusta koskevan asemakaavan muutoksen kunnanhallitukselle valtuuston hyväksymiskäsittelyä varten.

Päätös

Merk. asiantuntijana kokouksessa kuultiin kunnan hankekaavoittajaa.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

 

Valmistelija

  • Henna Kurosawa, hankekaavoittaja, henna.kurosawa@hollola.fi

Perustelut

Hopeakalliontie 2, tontin laajennusta koskevan asemakaavamuutoksen hyväksymistä käsiteltiin elinvoimavaliokunnassa 12.3.2024. Elinvoimavaliokunta esitti asemakaavamuutoksen kunnanhallitukselle valtuuston hyväksymiskäsittelyä varten. Asian tarkempi esittely löytyy elinvoimavaliokunnan pöytäkirjasta (§ 23).

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus esittää, että valtuusto hyväksyy Hopeakalliontie 2, tontin laajennusta koskevan asemakaavamuutoksen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Tiedoksi

valmistelija, suunnitteluavustaja

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.