Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 71 Kunnan henkilöstön huomioiminen

HOLDno-2021-99

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi
  • Armi Marttila, henkilöstöpäällikkö, armi.marttila@hollola.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on päättänyt vuosien 2020, 2021 ja 2022 tilinpäätösten osalta, että tilinpäätökseen tehdään henkilöstöhallinnon palveluiden ostoon kirjaus käytettäväksi liikunta- ja kulttuuriedun tarjoamiseen työntekijöille. 

Johtoryhmä on osaltaan linjannut henkilöstön palkitsemisesta vuoden 2023 osalta. Vuoden 2023 tulos mahdollistaa henkilöstön palkitsemisen. Vaikka tulosta keskeisimmin selittävä tekijä on vanhojen verojen tilityserä, on henkilöstö osallistunut kuntastrategian toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen laaja-alaisesti ja kantanut vastuuta myös ennakoimattomissa tilanteissa ja sijaistyövoimaongelmissa. Palkitsemisessa johtoryhmä haluaa edelleen käyttää mallia, missä henkilöstö itse pääsee vaikuttamaan etuun valitsemalla itselle mieluinen palvelu. Johtoryhmä pitää tavoitteena palkitsemisen palveluvalikoiman laajentamista tulevaisuudessa. Johtoryhmä esittää, että virke-etuuteen myönnetään 140.000 euron rahoitus, mikä vastaa viime vuoden tasoa.

Henkilöstö arvostaa virike-etuutta, mikä on tullut esille myös henkilöstökyselyssä. Kyselyssä virike-etuus on ollut toivotuin henkilöstöetuus.

Kriteeristöä on täsmennetty siten että:

vähintään 8 kuukautta työssä vuonna 2023 olleille 100 % etuus ja

vähintään 4-8 kuukautta työssä vuonna 2023 olleille 50 % etuus ja

palvelussuhde on voimassa ja henkilö saa palkkaa, kun etuus aktivoidaan käyttöön.

Palvelussuhteen ei tarvitse olla yhdenjaksoinen vuoden 2023 aikana. Näin pyritään siihen, että myös määräaikaiset työntekijät tulevat huomioiduksi ja työsuhteen katkeaminen ei poista oikeutta etuuteen. Työ-/virkasuhteen tulee kuitenkin olla voimassa, kun etuus aktivoidaan.

Etuuden saamisen ehtona on, että kaikkien yllä mainittujen ehtojen tulee täyttyä.

Etuuden myöntämisen kustannusten kokonaisarvoksi arvioidaan 140.000 euroa, joka tilinpäätöksessä kirjataan henkilöstöpalveluiden kustannuspaikalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää, että tilinpäätökseen vuodelle 2023 tehdään 140.000 euron kustannuskirjaus käytettäväksi virike-edun tarjoamiseen työntekijöille. Virike-edun suuruus on yli 8 kk palvelussuhteessa olleille 200 euroa ja 4-8 kk palvelusuhteessa olleille 100 euroa /työntekijä. Edun saamisen edellytyksinä on, että työntekijä/viranhaltija on ollut palvelussuhteessa vuonna 2023 ja palvelussuhde on voimassa ja henkilö saa palkkaa, kun etuus aktivoidaan käyttöön. Palvelussuhteen ei tarvitse olla yhdenjaksoinen vuoden 2023 aikana.

Kunnanhallitus antaa henkilöstöpalveluille valtuudet liikunta- ja kulttuuriedun täytäntöönpanoon.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Henkilöstöpalvelut.

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.