Kunnanhallitus, kokous 7.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 246 LISÄPYKÄLÄ: Hollolan-Lahden vesilaitoskuntayhtymä, sopimusmuutos pullottamoveden myynnistä (lisäpykälä)

HOLDno-2019-103

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Riikka Johansson, vesihuoltopäällikkö, riikka.johansson@hollola.fi

Perustelut

Hollolan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueelle, Kukonkoivun teollisuusalueelle on suunnitteilla vesipullottamotoimintaa. Tarkoituksena on pullottaa käsittelemätöntä pohjavettä, joka otetaan joko Huljalan ja Sairakkalan vedenottamoilta tulevasta runkolinjasta tai Ruopan vedenottamosta. 

Sopimuksen tarkoituksena on sopia käsittelemättömän pohjaveden myynnistä vesipullottamotoimintaan normaalina veden myyntinä Hollolan – Lahden vesilaitoskuntayhtymältä jäsenkunnalleen. Sopimus on tältä osin tarkentava osa kuntayhtymäsopimuksen mukaista jäsenkunnan tai sen vesihuoltolaitoksen vedenhankintaa. 

Sopimuksessa noudatetaan Hollolan – Lahden vesilaitoskuntayhtymän perussopimusta ja sen hinnoitteluperiaatteita.

Pullottamotoiminnan edistyessä tarkentuvat pullottamotoiminnan tarpeet ja kriteerit, joiden perusteella sovitaan Hollolan vesihuoltolaitoksen ja vesilaitoskuntayhtymän kesken tarkemmista vedentoimituksen yksityiskohdista erikseen.

Ehdotus

Esittelijä

Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä edellä esitetyn, liitteenä olevan sopimuksen pohjaveden myynnistä Hollolan - Lahden vesilaitoskuntayhtymältä Hollolan vesihuoltolaitokselle pullottamon käyttötarvetta vastaavaan vedenhankintatarpeeseen.

Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan ja vesihuoltopäällikön allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merk. Kokouksessa elinvoimajohtaja Randell ja vesihuoltopäällikkö Johansson esittelivät sopimuksen sisältöä.

Valmistelija

  • Riikka Johansson, vesihuoltopäällikkö, riikka.johansson@hollola.fi

Perustelut

Hollolan kunnan ja Hollolan - Lahden vesilaitoskuntayhtymän kesken on sovittu pullottamoveden myynnistä 27.1.2021. Sopimus koskee toimintaa, missä pullotetaan käsittelemätöntä pohjavettä,​ joka otetaan joko Huljalan ja Sairakkalan vedenottamoilta tulevasta runkolinjasta tai Ruopan vedenottamosta. 

Sopimusta on tarpeen muuttaa niin, että veden myynnillä tarkoitetaan vesipakkaamotoimintaa yleisesti. Lisäksi kohdan 4. "Veden laatu ja määrä" ensimmäisen kappaleen viimeistä lausetta muutetaan liitteenä olevan mukaisesti. Hollolan vesihuoltolaitos rakentamisen sijasta valvoo vesilaitoskuntayhtymän runkolinjasta vesipakkaamolle tarvittavan vesihuoltolinjan suunnittelua ja rakentamista.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus hyväksyy liitteen mukaisen, tarkennetun sopimuksen koskien vedenottoa vesipullottamo/-pakkaamotoimintaan Hollolan vesihuoltolaitoksen toimialueella.

Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan ja vesihuoltopäällikön allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Merk.

1. Ennen pykälän aavamista Helena Maattola ja Hannu Siljander ilmaisivat esteellisyytensä (hallintolaki 28.1 § kohta 5, yhteisöjääviys) ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

2. Keskustelun kuluessa Kristian Saarnio esitti, että: Hollolan kunta irtisanoutuu sopimuksesta, joka koskee käsittelemättömän pohjaveden toimittamista pullottamistarkoitukseen. Puheenjohtaja totesi esityksen rauenneen kannattamattomana.

3. Kristian Saarnio jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Eriävä mielipide

  • Kristian Saarnio

Esteellisyys

  • Helena Maattola (yhteisöjäävi), Hannu Siljander (yhteisöjäävi)

Tiedoksi

Hollolan - Lahden vesilaitoskuntayhtymä, elinvoimajohtaja, vesihuoltopäällikkö, Tweb

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.