Elinvoimavaliokunta, kokous 9.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Hankinta, vesihuoltoverkostojen saneeraus, Salpakankaan teollisuusalue RV 1

HOLDno-2024-276

Valmistelija

  • Riikka Johansson, vesihuoltopäällikkö, riikka.johansson@hollola.fi

Perustelut

Hollolan kunta on pyytänyt tarjoukset Salpakankaan teollisuusalueen saneerausvaiheen 1 (Soisalmentien, Keskikankaantien, Vesimäentien ja Vanhan Messiläntien korttelin) vesihuollon saneerauksesta ja hulevesiviemäröinnin rakentamisesta. Urakan on tarkoitus käynnistyä toukokuussa ja valmistua 29.11.2024 mennessä. Hankkeen tarjouspyyntö julkaistiin 8.3.2024 sähköisessä Tarjouspalvelu - toimittajaportaalissa (www.hankintailmoitukset.fi). Tarjoukset tuli jättää 28.3.2024 klo 12.00 mennessä.

Määräaikaan mennessä urakkaan saatiin tarjoukset seuraavilta urakoitsijoilta (4 kpl):     

  • Erkkiheikkilä Oy     
  • Kuljetus- ja Maansiirtoliike K Timonen Oy     
  • Vesihaka Oy
  • Vision Infra Oy

Urakkamuotona on kokonaishintaurakka ja tarjouksen valintaperuste on halvin hinta. Halvimman tarjouksen antoi Kuljetus- ja Maansiirtoliike K Timonen Oy hintaan 758 000 € (alv 0 %). Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä (julkinen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen). Tarjousasiakirjat ovat julkisia asianosaisille eli tarjoajille heti tämän päätöksen tekemisen jälkeen ja kokonaan julkisia, kun urakkaa koskeva sopimus on allekirjoitettu.

Saneerausurakalle on varattu vuoden 2024 investointiohjelmassa määrärahaa 500 000 €, mutta suunnitteluvaiheessa saneerausalue laajeni koskemaan myös Vesimäentietä, mikä on hulevesiviemäröinnin hallinnan kannalta tärkeää rakentaa samassa urakassa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta päättää valita Salpakankaan teollisuusalueen rakennusvaiheen 1 vesihuollon saneerauksen ja hulevesiviemäröinnin rakentamisen urakoitsijaksi halvimman tarjouksen jättäneen Kuljetus- ja Maansiirtoliike K Timonen Oy:n. Urakan kokonaishinta on 758 000,00 euroa (alv 0 %).

Elinvoimavaliokunta valtuuttaa vesihuoltopäällikön allekirjoittamaan urakkasopimuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Asianosaiset: tarjoajat Tiedoksi: vesihuoltopäällikkö, kuntatekniikan päällikkö, rakennuttajavalvoja, elinvoiman taloussuunnittelija, Venttiseiska Oy, Lahti Aqua Oy

Liitteet

Oheismateriaali