Kunnanhallitus, kokous 5.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Työterveys Wellamo Oy omistajaohjaus

HOLDno-2022-221

Valmistelija

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Perustelut

Lahden kaupunki kutsui Työterveys Wellamo Oy:n osakkaat koolle omistajien kokoukseen torstaina 30.11.2023. Kokous pidettiin Teamsyhteydellä. Kokouksessa käsiteltiin Työterveys Wellamo Oy:n hallituksen 12.10.2023 omistajille lähettämää kirjettä, jossa Wellamo Oy:n hallitus pyytää Työterveys Wellamo Oy:n osakkailta omistajaohjausta yhtiön toiminnan lopettamiseen liittyviin rahoitusjärjestelyihin ja toimiin. Omistajien kokouksessa käsiteltiin yhtiön selvitystilaan asettamista ja hallitun selvitysmenettelyn turvaamista.Kokouksessa sovittiin, että Lahti lähettää osakkaiden kirjaamoon kannanottopyynnön vapaaehtoiseen selvitystilaan asettamisesta ja hallitun alasajon rahoituksen turvaamisesta.

Omistajien kokous esittää yksimielisenä Työterveys Wellamo Oy:n omistajille, että

1. toiminnan alasajo hoidetaan vapaaehtoisen selvitysmenettelyn kautta. Yhtiökokous valitsee selvitysmiehen. Selvitysmies korvaa yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen, vastaa toiminnan alasajosta ja laatii loppuselvityksen. Lahdella on kokemusta alasajoista ja selvitysmiehen toimenkuvasta. Selvitysmieheksi ehdotetaan asetettavaksi Lahden kaupungin nimeämä virkamiesedustaja. Selvitystilan jälkeen yhtiön varat jaetaan ja yhtiö puretaan. Annetaan omistajaohjausta yhtiölle, että ylimääräinen yhtiökokous selvitystilaan asettamiseksi pidetään maaliskuun aikana.

2. Jos varat eivät riitä hallittuun alasajoon yhtiötä pääomitetaan omistusosuuksien suhteessa, niin että varat riittävät velvoitteiden hoitamiseen ja hallittuun yhtiön toiminnan alasajoon eikä hallitsemattomaan konkurssiin.

Liitteenä Työterveys Wellamo Oy:n työterveyspalvelujen irtisanomissopimus; palvelut päättyvät 31.3.2024.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää:

  1.  ilmoittaa lausuntonaan Lahden kaupungille, että Hollolan kunta puoltaa omistajien kokouksen esitystä Työterveys Wellamo Oy:n toiminnan alasajamisesta vapaaehtoisen selvitysmenettelyn kautta.
  2. sitoutua pääomittamaan Työterveys Wellamo Oy:tä tarvittaessa omistusosuuksien suhteessa, jos yhtiön varat eivät riitä velvoitteiden hoitamiseen ja yhtiön toiminnan alasajoon.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Työterveys Wellamo Oy ja yhtiön osakaskunnat

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.