Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta, kokous 19.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 110 9. luokkalaisten vaikuttamispäivä 22.3.2023 aloitteet, sivhyvan käsittely

HOLDno-2023-423

Valmistelija

  • Lassi Puodinketo, vapaa-aikapäällikkö, lassi.puodinketo@hollola.fi

Perustelut

Vapaa-aikapalvelut ovat toteuttaneet vuosittain osana nuorisotyön ja perusopetuksen yhteistyötä nuorten vaikuttamispäivän, jonka tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten osallisuutta kunnallisessa päätöksenteossa. 9. luokan oppilaat ovat koonneet itse henkilöstön tukemana kehityskohteita, joihin he toivovat kiinnitettävän huomiota ja otettavaksi huomioon päätöksenteossa mahdollisuuksien mukaan.

Vuoden 2023 vaikuttamispäivä pidettiin 22.3. Palvelualueiden yhteinen kooste vastauksista on liitteenä.   

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta merkitsee aloitteet tiedoksi ja hyväksyy osaltaan aloitteisiin esitetyt vastaukset. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta lähettää vastaukset tiedoksi kunnanhallitukselle.

Päätös

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päätti yksimielisesti merkitä aloitteet tiedoksi ja hyväksyä osaltaan aloitteisiin esitetyt vastaukset sillä lisäyksellä, että liitteen kohta Salpakankaan koulun oppilaiden aloitteet 9B/2. ja 9D/1. vastauksiin lisätään seuraava teksti: Koululaisten toiveiden mukaisesti lisätään jokaiseen koulupäivään kasvisruokapäivänä lounaalle myös lihavaihtoehto 2. lounaaksi. Kouluruokailu saattaa olla oppilaan ainoa lämminruoka päivässä ja se ei saa jäädä väliin sen vuoksi, ettei koulussa ole päivittäin tarjolla lihavaihtoehtoa. Liha kuuluu jokapäiväiseen, terveelliseen ruokavalioon.

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta lähettää vastaukset tiedoksi kunnanhallitukselle.

Tiedoksi


Hollolan Tilapalvelu Oy, palvelupäällikkö/ruoka- ja siivouspalvelut, kuntatekniikan päällikkö, koordinaattori, vapaa-aikapäällikkö, koulut, sivitys- ja hyvinvointivaliokunta, elinvoiman palvelualueen johtoryhmä, sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueen johtoryhmä

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.