Elinvoimavaliokunta, kokous 2.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Investointiohjelma 2023, Kuntatekniikka ja vesihuolto

HOLDno-2023-192

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sauli Tiensuu, kuntatekniikan päällikkö, sauli.tiensuu@hollola.fi
Riikka Johansson, vesihuoltopäällikkö, riikka.johansson@hollola.fi

Perustelut

Kuntatekniikan ja vesihuollon investointien suorittamisesta on laadittu liitteenä oleva työohjelma, joka on ohjeellinen ja jonka aikataulut tarkentuvat vuoden edetessä.

Kuntatekniikka
Työohjelmassa varaudutaan mm. Hirvimäen alueen 2. vaiheen ja Hopeakallion 7. vaiheen rakentamiseen, Norolantien peruskorjaukseen vesihuollon saneerauksineen sekä Sorvasen alueen hulevesiratkaisujen rakentamiseen. Työohjelmaan sisältyy myös mm. päällystys- ja viimeistelytöitä, leikkipaikkojen ja liikunta-alueiden peruskorjauksia sekä katuvalaistukseen liittyviä töitä.  

Vesihuoltolaitos
Erillisistä vesihuollon kohteista merkittävimpiä ovat Soramäen/Tiilijärventien verkostosaneeraukset sekä Salpa-Mattilan vedenottamon ja kolmen jätevedenpumppaamon saneeraukset. Kukkilan vedenottamolle tutkitaan uuden kaivon paikkaa ja mahdollisesti myös sen toteutusta. Kärkölä-Herrala siirtoviemärin yhteyteen varaudutaan rakennettavaksi runkovesijohto Herralan vedenottamolta taajamaan, mutta toteutumisajankohta riippuu Kärkölän aikatauluista (2023-2024).
 

Ehdotus

Esittelijä

Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta hyväksyy kuntatekniikan ja vesihuoltolaitoksen investointien ohjeellisen työohjelman liitteen mukaisesti.

Päätös

Merk. asiantuntijana kokouksessa kuultiin kuntatekniikan päällikkö Sauli Tiensuuta ja vesihuoltopäällikkö Riikka Johanssonia.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Perustelut

Kuntatekniikan ja vesihuollon investointien työohjelma on hyväksytty elinvoimavaliokunnassa 14.3.2023 § 27. Työohjelma on ohjeellinen ja aikataulut tarkentuvat vuoden edetessä.

Elinvoimavaliokunta on kokouksessaan 4.10.2022 § 84 lisännyt Tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta ELY-keskukselle antamaansa lausuntoon Kirkkotien päällystämisen. Asia on ollut myös Kunnanhallituksen käsittelyssä 17.10.2022 § 245.

Tulevana kesänä ELY päällystää ylläpitämänsä osuuden Kirkkotiestä. Kirkkotiestä kunnan hallinnoimaa osuutta on n. 2,4 km, johon investointiohjelmassa ei ole erikseen varauduttu. Kirkkotien päällystysten kustannukset, noin 200 000 €, kuitenkin mahtuvat kuntatekniikan investointien kokonaisarvioon. Kuntatekniikan osalta työohjelmaa päivitetään Kirkkotien päällystyksen osalta, liite.


 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta hyväksyy kuntatekniikan osalta työohjelmamuutoksen Kirkkotien päällystämiseen liittyen. Kustannukset katetaan investointiohjelman sisältä.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Valmistelijat, hallinto-ja talousjohtaja, palvelualueen taloussuunnittelija, talouspäällikkö

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.