Hyvinvointivaliokunta, kokous 20.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 143 Yläkouluikäisten maksuton uimahallin- ja kuntosalin käyttö 1.9.2022 alkaen

HOLDno-2022-546

Valmistelija

  • Lassi Puodinketo, vapaa-aikapäällikkö, lassi.puodinketo@hollola.fi

Perustelut

Hollolan uimahallissa on 1.9.2022 alkaen tarjottu yläkouluikäisille kuntalaisille mahdollisuus uimahallin ja uimahallin kuntosalin maksuttomaan käyttöön. Kokeilun taustalla on valtuustoaloite (HOLDno-2021-474), jonka pohjalta maksuttomuutta päätettiin kokeilla 1.9.2022 alkaen kuluvan vuoden loppuun. Uimahallin kassajärjestelmään päivitettiin ilmaiskäyntien toteutumisen seuraamista varten kolme eri tuotetta: uimahalli+kuntosali, uimahalli ja kuntosali.

1.9. - 30.11.2022 maksuttomia käyntejä uimahallin palveluissa on kertynyt yhteensä 820 käyntikertaa (uimahalli+kuntosali :61 käyntiä, uimahalli: 312 käyntiä, kuntosali: 447). Palvelun voidaan todeta olleen erittäin suosittu ja lisänneen oleellisesti yläkouluikäisten kävijöiden määrää uimahallin eri palveluissa kokeilujakson aikana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Hyvinvointivaliokunta päättää jatkaa yläkouluikäisten kuntalaisten uimahallin ja sen kuntosalin maksuton käyttömahdollisuutta vuoden 2023 ajan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merk. Asiantuntijana kuultavana oli vapaa-aikapäällikkö Lassi Puodinketo.

Tiedoksi

Tiedoksi liikunta-asiainhoitaja, nuoriso-ohjaajat, nuorten työpajatoiminnan koordinaattori

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.