Kunnanhallitus, kokous 19.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 214 Päijät-Hämeen hyvinvointialueen yhdyspintaneuvottelukunta, jäsenen ja varajäsenen nimeämispyyntö

HOLDno-2022-392

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Päijät-Hämeessä 1.1.2023 toimintansa aloittavan hyvinvointialueen hallintosäännön 15§ mukaan aluehallitus asettaa hyvinvointialueelle yhdyspintaneuvottelukunnan, jonka tehtävänä on edistää hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ja yhdyspintatyöhön liittyvää yhteistyötä alueella. Päijät-Hämeen hyvinvointialueen aluehallitus on kokouksessaan 22.8.2022 hyväksynyt yhdyspintaneuvottelukunnan toiminnan ja nimeämisen periaatteet.

Yhdyspintaneuvottelukunnan jäsenet nimetään kuntien, hyvinvointialueen ja maakuntaliiton viranhaltijoista sekä järjestöjen edustajista. Aluehallituksen päätöksen mukaisesti, jokainen kunta nimeää yhden edustajan ja yhden varaedustajan neuvottelukuntaan. Esitykset on pyydetty 30.9.2022 mennessä.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää nimetä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen yhdyspintaneuvottelukunnan jäseneksi elinvoimajohtaja Heli Randellin ja varaedustajaksi hyvinvointijohtaja Kim Strömmerin.

Päätös

Kunnanhallitus nimesi Päijät-Hämeen hyvinvointialueen yhdyspintaneuvottelukunnan jäseneksi kunnanjohtaja Päivi Rahkosen ja varaedustajaksi elinvoimajohtaja Heli Randellin.

Merk. Keskustelun kuluessa kunnanjohtaja teki muutetun päätösehdotuksen: Kunnanhallitus nimeää Päijät-Hämeen hyvinvointialueen yhdyspintaneuvottelukunnan jäseneksi kunnanjohtaja Päivi Rahkosen ja varaedustajaksi elinvoimajohtaja Heli Randellin.

Tiedoksi

Valittu edustaja ja varaedustaja, kirjaamo.hyvinvointialue@phhyky.fi (viestiin merkintä HA/168/00.00.01.00.05/2022)

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.