Elinvoimavaliokunta, kokous 10.12.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 130 Työllisyys- ja kotoutumispalveluiden myöntämät tuet ja avustukset

HOLDno-2024-973

Valmistelija

  • Pauliina Polvinen, työllisyyspäällikkö, pauliina.polvinen@hollola.fi

Perustelut

Työllisyys- ja kotoutumispalveluista myönnetään vuosittain tukia ja avustuksia yhdistyksille ja yrityksille talousarvion määrärahojen mukaisesti. Tukia ja avustuksia myönnetään yhdistyksille ja yrityksille erilaisiin työllistymistä edistäviin toimintoihin, joka voi olla esimerkiksi hankkeiden rahoitukseen osallistumista. Hankkeiden rahoituksiin haetaan usein julkisen puolen osarahoittajia ja hakijana on yleisimmin kolmannen sektorin toimijat tai kunnat yhteistyössä.
Yksiköstä myönnetään myös työllistymisen tukemiseen liittyviä tukia, kuten kuntalisä tai kesätyöseteli. Nämä ovat olleet kunnan työllisyyspalveluiden tukimuotoja jo usean vuoden ajan.

Tukien ja avustusten myöntämisen ehtoina on eritoten niiden työllisyyttä edistävä vaikuttavuus. Jos tuelle ei ole euromääräistä yhtenäistä myöntämiskriteeriä (kuten kuntalisä tai kesätyöseteli), niin myönnetylle tuelle tai avustukselle tulee määrittää tulostavoitteet ja seurata kunnan myöntämän tuen tai avustuksen vaikuttavuutta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta päättää, että työllisyys- ja kotoutumispalveluista voidaan myöntää vuosittain tukia ja avustuksia yhdistyksille ja yrityksille talousarvion määrärahojen mukaisesti. Päätös tukien ja avustusten myöntämisestä tulee sisältää tavoite- ja vaikuttavuusarviointi sekä niiden seuranta.

Päätös

Hyväksyttiin päätösesityksen mukaisesti.

Tiedoksi

hallinto- ja talousjohtaja, kunnanjohtaja, kunnanhallitus

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.