§ 19 Hallintolakimiehen viran tehtävämuutos

Lataa 

HOLDno-2022-449

Päätöspäivämäärä

27.6.2024

Päätöksen tekijä

Hallinto- ja talousjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö §35

Kuvaus

Hollolan kunnan Konsernipalveluiden palvelualueella Hallintopalvelut yksikössä on hallintolakimiehen vakituinen virkanimike. Hallintolakimiehen viran tehtävänkuva on muodostettu yhdistämällä konsernipalvelujen hallintopäällikön tehtävät ja uutena tehtäväalueena kunnan lakimiehen tehtävät. Virka täytettiin 11.1.2023 ja vastuullisena viranhaltijana toimii oikeustieteen maisteri Katja Kneckt.

Käytännössä on ilmennyt haasteelliseksi yhdistää viran sisältämät kaksi tehtäväkokonaisuutta sekä ajankäytöllisesti että suhteessa organisaation tarpeisiin, erityisesti tehtäväkentän laajuuden takia. Työnantaja on esittänyt hallintolakimiehen virkamääräyksen tehtävänkuvan muuttamista asiantuntijapainotteiseksi, jossa vastuulla on kunnan lakiasioiden hoitaminen ja asiantuntijatuki lakiasioissa organisaatiolle. Lisäksi vastuualueeseen kuuluu ilmoittajansuoja-prosessi ja vastuuhenkilötehtävät. Muutos tarkoittaisi, että tehtävästä poistuu hallintopalvelut-yksikön esihenkilötehtävät sekä hallintopalvelujen järjestämisvastuu, joista muodostetaan erillinen hallintopäällikön viran kattava tehtävänkuva.

Kunnan palkkausjärjestelmän mukaisesti palkkausta tulee arvioida työtehtävien kokonaisuuteen liittyvän vaativuuden pohjalta, virkasuhteen alussa ja virkasuhteen sisällön muuttuessa.  Nyt esillä olevan muutoksen takia, virkamääräyksen mukaisten hallintolakimiehen virkatehtävien kokonaisuus muuttuu ja erityisesti esihenkilötyön poistumien alentaa työn vaativuutta.

Muutosesitys on käyty läpi hallintolakimiehen kanssa 23.5.2024. Kuulemisessa hallintolakimies ei ole ilmaissut vastustavansa muutosta.

Päätös

Päätän muuttaa hallintolakimiehen viran tehtäväkokonaisuutta siten, että virkatehtävät koostuvat kunnan lakiasioiden hoitamisesta ja asiantuntijatukipalveluista lakiasioissa organisaatiolle. Lisäksi vastuualueeseen kuuluu ilmoittajansuoja-prosessi ja vastuuhenkilötehtävät. Muutos astuu voimaan 5. elokuuta 2024.

Hallintolakimiehen tehtäväkohtainen palkka muutoksen jälkeen on 4.500 €/kk. Päätöksen mukainen palkkaus tulee voimaan 26. elokuuta 2024 alkaen.

Allekirjoitus

Hallinto- ja talousjohtaja Turkka Rantanen

Organisaatiotieto

Konsernipalvelujen palvelualue