§ 17 Pienhankintapäätös, Suomen Kuntalogistiikka Oy

Lataa 

HOLDno-2024-504

Päätöspäivämäärä

20.6.2024

Päätöksen tekijä

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja

Päätöksen peruste

Hollolan kunnan hallintosääntö

Kuvaus

Pienhankinnan kohteena ovat SaaS -pilvipalveluna toteutettava koulujen oppilaskuljetusten toiminnanohjausjärjestelmä ja siihen liittyvät palvelut. Hollolan kunta tulee kilpailuttamaan sähköisen toiminnanohjausjärjestelmän vuoden 2024 aikana. Hankinnan arvo on alle 30 000 euroa. 

Hollolan kunnan hyvinvoinninpalvelualue on tehnyt yhteistyötä nykyisen palveluntuottajan kanssa liittyen koululaiskuljetusten suunnitteluun ja niiden toteutukseen. Nykyinen sopimuskausi päättyy 31.7.2024. Häiriöttömän toiminnan varmistaminen sekä järjestelmien välisten rajapintojen huomioiminen on olennaista laadukkaan ja keskeytyksettömän palvelun näkökulmasta.

Hollolan kunnan hyvinvointipalveluilla on tarve jatkaa nykyistä toiminnanohjausjärjestelmää määräaikaisesti. Toiminnanohjausjärjestelmän avulla tuotetaan lakisääteinen maksuton koululaiskuljetusten järjestäminen ja kokonaisuuden hallinta. Järjestelmän avulla tuotetaan kunnan oppilaskuljetukset sekä retki-, uinti ja palveluliikennekuljetukset. Valmius tulee olla myös vammaispalvelulain- ja sosiaalihuoltolain mukaisiin kuljetuksiin.
Toimintaympäristön jatkuvasti muuttuessa ja toiminnan kehittyessä lähtökohtana on yhtenäistää Hollolan kunnassa hyvinvointipalveluissa käytössä olevien sovellusten ja ohjelmistojen yhteensopivuutta. 

Nykyisen palveluntuottajan kanssa on kehitetty viime vuosina laajasti sähköistä toiminnanohjausjärjestelmää. Yhteistyön tuloksena on kehitetty koululaiskuljetuksia sekä muita henkilökuljetuksia tukevia teknillisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia vastaamaan palvelun laadun tarvetta. Kehityshankkeiden avulla palvelujen laatu on vahvistunut merkittävästi.
Hyvin palvelevan kokonaisjärjestelmän avulla on saavutettu korkea palvelutaso joka, mahdollistaa eri sidosryhmille kuten liikennöitsijöille, koulujen toimijoille, huoltajille sekä oppilaille digitaalisen toimintaympäristön reaaliaikaisen käyttämisen.

Tarkoituksena on turvata nykyinen saavutettu palvelutaso ja selvittää mitä teknillisiä ja toiminnallisia lisäominaisuuksia sekä eri sovellustarpeita Hollolan kunnalla on tulevaisuuden toimintaympäristön muuttuessa.  


 

Päätös

Päätän, että Hollolan kunnan hyvinvoinnin palvelualue ostaa Suomen Kuntalogistiikka Oy:ltä sähköisentoiminnanohjausjärjestelmän sisältäen lisenssin kaikkiin kuljetuspalveluosioihin: Koululaiskuljetukset, palveluliikenne, retki- ja uintikuljetukset, vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain sekä hoitokuljetukset. Palvelu sisältää kokonaisvaltaisen kuljetussuunnittelun kuten viime vuosina, sekä kehitystyön ajalle 1.8.2024 – 31.12.2024. Hollolan kunta tulee kilpailuttamaan sähköisen toiminnanohjausjärjestelmän vuoden 2024 aikana.

Allekirjoitus

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja Kim Strömmer 

Organisaatiotieto

Hyvinvoinnin palvelualue