§ 18 Kunta-Helmi hankkeen toteuttaminen 2024-2025

Lataa 

HOLDno-2024-356

Päätöspäivämäärä

2.5.2024

Päätöksen tekijä

Elinvoimajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 24 § kohdan 25 mukaan elinvoimajohtaja päättää osallistumisesta hankkeisiin, joissa kunnan omarahoitusosuus työpanoksena tai muutoin on enintään 20 000 euroa.

Kuvaus

Valtion Kunta- ja Järjestö-Helmi rahoitukset tukevat kuntien ja järjestöjen luonnon monimuotoisuutta edistäviä, elinympäristöjen tilaa parantavia hankkeita. Hollolan kunta haki tammikuussa rahoitusta EHLA - Elinympäristöjen hoito luonnonsuojelualueilla – hankkeelle Kunta-Helmi rahoitushausta. Hanke sai rahoituksen Uudenmaan ELY-keskuksen myöntämänä.

EHLA - Elinympäristöjen hoito luonnonsuojelualueilla – hankkeen toteutusaika on 29.01.2024 – 31.10.2025 ja hankkeen kustannusarvio on 56 000 €, johon on myönnetty 80 % avustus. 80 % kokonaiskustannusarviosta on 44 800 € ja Hollolan kunnan omarahoitusosuudeksi jää 11 200 €. Omarahoitusosuus on huomioitu elinvoiman hallinnon talousarviossa. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa viiden valitun luonnonsuojelualueen luonnon tila ja lähiympäristöt luonnon hoidon ja suojelun laajennuksen tarpeellisuuden näkökulmasta, laatia hankealueen kohteille hoitosuunnitelmat ja toteuttaa konkreettisia ennallistamis- ja luonnonhoitotoimenpiteitä, sekä parantaa kunnan luontotiedon kattavuutta paikkatietolähtöisesti.

Hanke on osa kunnan strategista hanketta Monta luontoa – monta mahdollisuutta Luonnon virkistyskäytön kehittämissuunnitelmaa, joka on hyväksytty kunnanvaltuustossa syksyllä 2023.

Päätös

Päätän, että Hollolan kunta toteuttaa EHLA - Elinympäristöjen hoito luonnonsuojelualueilla – Kunta -Helmi hankkeen hankesuunnitelman mukaisesti. Hanketta koordinoi elinvoiman projektiasiantuntija.

Allekirjoitus

Elinvoimajohtaja Heli Randell

Organisaatiotieto

Elinvoiman palvelualue