§ 11 Hankinta, Koulu- ja askartelutarvikkeet 2024-2025 (2027)

Lataa 

HOLDno-2023-925

Päätöspäivämäärä

23.4.2024

Päätöksen tekijä

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 24§

Kuvaus

Puitejärjestelyn kautta Hollolan kunnan, hyvinvoinnin palvelualueen toimintayksiköt saa käyttöönsä varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa tarvittavat koulu-, kuvataide-, käsityö- ja askartelutarvikkeet. 

Hollolan kunta on tehnyt liittymisilmoituksen ko. puitejärjestelyyn sähköisesti Hanselin verkkopalvelussa. Liittymisilmoituksessa Hollolan kunta on ilmoittanyt hankinnan ennakoiduksi arvoksi sopimuskauden aikana 800 000 euroa. Liittymisilmoituksella Hollolan kunta sitoutuu tekemään puitejärjestelyn kohteeseen kuuluvat hankintansa puitejärjestelyllä. 

Koulu- ja askartelutarvikkeet 2024–2025 (2027) -puitejärjestelyä koskeva hankintapäätös on tehty Hanselissa 20.10.2023, ja päätös on annettu tiedoksi tarjoajille. Hankintapäätöksen valitusaika on päättynyt 3.11.2023.Puitejärjestely jaettiin kahteen osa-alueeseen.

Koulutarvikkeet 

Hankinnan kohteena ovat yleisimmin muun muassa päiväkodeissa, kouluissa ja palvelutaloissa käytettävät koulutarvikkeet sekä niiden tilaamiseen ja toimittamiseen liittyvät palvelut. Hankinnan kohteeseen eivät sisälly muuan muassa kalusteet, lelut, pelit, urheiluvälineet, ohjelmointi- ja robotiikkatuotteet eivätkä luonnontieteiden opetustarvikkeet. Perustuotevalikoimaan sisältyvät toimittajan tarjouskilpailussa tarjoamat vertailutuotteet sekä niiden rinnakkaistuotteet. Perustuotevalikoima pitää sisällään kattavan valikoiman asiakkaiden eniten tilaamia tuotteita ja sen tarkoituksena on määrittää asiakkaille tarjottavaa tuotevalikoimaa ja sen hintatasoa. Jos perustuotevalikoimasta ei löydy tarvittavia tuotteita, on käytettävissäsi myös täydentävä tuotevalikoima, joka koostuu muista hankinnan kohteena oleviin tuoteryhmiin sisältyvistä tuotteista.

Tässä puitejärjestelyssä asiakas ei laadi toimittajan kanssa erillistä hankintasopimusta, vaan puitesopimus on suoraan asiakkaan hyödynnettävissä, kun toimittaja on toteuttanut asiakkuuden haltuunoton.

Kuvataide-, käsityö- ja askartelutarvikkeet 

Hankinnan kohteena ovat yleisimmin muun muassa päiväkodeissa, kouluissa ja palvelutaloissa käytettävät kuvataide-, käsityö- ja askartelutarvikkeet sekä niiden tilaamiseen ja toimittamiseen liittyvät palvelut. Perustuotevalikoimaan sisältyvät toimittajan tarjouskilpailussa tarjoamat vertailutuotteet sekä niiden rinnakkaistuotteet. Perustuotevalikoima pitää sisällään kattavan valikoiman asiakkaiden eniten tilaamia tuotteita ja sen tarkoituksena on määrittää asiakkaille tarjottavaa tuotevalikoimaa ja sen hintatasoa. Jos perustuotevalikoimasta ei löydy tarvittavia tuotteita, on käytettävissäsi myös täydentävä tuotevalikoima, joka koostuu muista hankinnan kohteena oleviin tuoteryhmiin sisältyvistä tuotteista.

Osa-alueiden sopimustoimittajiksi valittiin:

Osa-alue 1 Koulutarvikkeet: Wulff Oy Ab
Osa-alue 2 Kuvataide-, käsityö- ja askartelutarvikkeet: Lekolar-Printel Oy

Yhteishankinnan sopimuskausi on 1.1.2024–31.12.2025. Lisäksi Hanselilla on mahdollisuus jatkaa puitesopimusta enintään kahdella, yhden vuoden pituisella optiokaudella.

Päätös

Päätän, että Hollolan kunnan hyvinvoinnin palvelualue hankkii koulu-, kuvataide-, käsityö- ja askartelutarvikkeet Hanselin koulu- ja askartelutarvikkeet 2024-2025 (2027) puitejärjestelyä hyödyntäen. Puitejärjestelyn sopimuskausi on 1.1.2024–31.12.2025, jonka jälkeen sopimusta voidaan jatkaa enintään kahdella yhden vuoden pituisella optiokaudella.  

Allekirjoitus

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, Kim Strömmer 

Organisaatiotieto

Hyvinvoinnin palvelualue