Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta, kokous 15.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Tuotantotukiavustus 2023 Paimelan Kyläyhdistys ry.

HOLDno-2022-545

Valmistelija

  • Lassi Puodinketo, vapaa-aikapäällikkö, lassi.puodinketo@hollola.fi
  • Auli Kasakkamäki-Heikkinen, liikunta-asiainhoitaja, auli.kasakkamaki-heikkinen@hollola.fi

Perustelut

Hollolalaisille yhdistyksille tarjotaan haettavaksi muuhun kuin perustoimintaan kohdennettu tuotantotukiavustus. Tuotantotuki on haettavana 1.1.–31.10.2023 välisenä aikana. Tukea voi hakea esimerkiksi tapahtuman järjestämiseen tai muuhun yleishyödylliseen yhdistyksen jäseniä ja/tai kuntalaisia aktivoivaan toimintaan. Päätöksen tuotantotuen myöntämisestä tekee sivistys- ja hyvinvointivaliokunta. Tuotantotuen jakamista varten on avustuksiin vuosittain varattu erillinen määräraha. Myönnettävän yksittäisen tuotantotuen suuruus on enintään 2000 €.

Paimelan Kyläyhdistys ry. on hakenut tuotantotukiavustusta 450 euroa metallin ja akkujen keräykseen. Tapahtuman toteuttaa Paimelan Kyläyhdistys yhdessä Olli Toivonen ry:n kanssa. Keräys on tarkoitettu Paimelan kylän asukkaille, jolloin nurkkiin kertyneitä ongelmajätteitä on helppo viedä omalla kylällä toteutettavaan lähikeräykseen. Vaihtolavoille kerätyt metallit ja akut toimitetaan eteenpäin jälleenkäsittelyyn. Tavoitteena on saada siistittyä ympäristöä, jotta metallia ja muita ongelmajätteitä ei jäisi talojen pihapiireihin ja muualle ympäristöön.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää myöntää tuotantotukiavustusta Paimelan Kyläyhdistys ry:lle 450 euroa metallin ja akkujen keräämiseen.

Päätös

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta hylkäsi Paimelan Kyläyhdistys ry:n tuotantotukiavustushakemuksen. 

Merk.

Minna Nieminen poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (hallintolain 28 § kohta 1 osallisuusjäävi, Paimelan Kyläyhditys ry:n puheenjohtaja).

Keskustelun kuluessa Markku Pulkkanen esitti Kristiina Joensuun kannattamana seuraavaa:
Esitän, että hakemus hylätään. Ongelmajätteet voi viedä maksutta erilaisiin keräyspisteisiin, lisäksi vastaavia keräyksiä järjestetään eri toimijoiden toimesta jo nyt.

​​Puheenjohtaja totesi, että koska asiassa on tehty sivistys- ja hyvinvointijohtajan ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, on asiasta äänestettävä. Puheenjohtaja esitti, että suoritetaan sähköinen äänestys.

Ne, jotka kannattavat sivistys- ja hyvinvointijohtajan pohjaehdotusta äänestävät JAA.
Ne, jotka kannattavat Markku Pulkkasen muutosehdotusta äänestävät EI.

Äänestysesitys hyväksyttiin.

Äänestyksessä annettiin 10 ääntä: 4 JAA-ääntä, 6 EI-ääntä.

Puheenjohtaja totesi sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan hyväksyneen Markku Pulkkasen muutosehdotuksen. Valiokunta hylkäsi tuotantotukihakemuksen.

Esteellisyys

  • Minna Nieminen

Äänestystulokset

Tiedoksi

Asianosainen: hakija Tiedoksi: vapaa-aikapäällikkö, liikunta-asiainhoitaja, talouspalvelut

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.