Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta, kokous 14.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 83 Tuotantotuki -avustus 2023 Matit ja Maijat ry.

HOLDno-2022-545

Valmistelija

  • Lassi Puodinketo, vapaa-aikapäällikkö, lassi.puodinketo@hollola.fi
  • Auli Kasakkamäki-Heikkinen, liikunta-asiainhoitaja, auli.kasakkamaki-heikkinen@hollola.fi

Perustelut

Hollolalaisille yhdistyksille tarjotaan haettavaksi muuhun kuin perustoimintaan kohdennettu tuotantotukiavustus. Tuotantotuki on haettavana 1.1.–31.10.2023 välisenä aikana. Tukea voi hakea esimerkiksi tapahtuman järjestämiseen tai muuhun yleishyödylliseen yhdistyksen jäseniä ja/tai kuntalaisia aktivoivaan toimintaan. Päätöksen tuotantotuen myöntämisestä tekee sivistys- ja hyvinvointivaliokunta. Tuotantotuen jakamista varten on avustuksiin vuosittain varattu erillinen määräraha. Myönnettävän yksittäisen tuotantotuen suuruus on enintään 2000 €.

Matit ja Maijat ry on hakenut tuotantotukiavustusta 400 euroa Hollolan kirkonkylän talomuseolla 19.8. 2023 pidettävän perinnepäivän opetusnäytöksen toteuttamiseen. Perinnepäivässä yhteistyökumppanina on Hollolan kotiseutuyhdistys. Maksuton, kansanperinnettä elävöittävän opetustapahtuman toteutus on tarkoitettu kaikille perinteistä ja kansantanssista kiinnostuneille. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden vierailijoille, etenkin lapsille, osallistua kansanperinteeseen opettelemalla kansantansseja. Samalla seuran eri-ikäiset harrastajat saavat tilaisuuden opettaa muita. Toimintatuen myötävaikutuksella tapahtuva opetus lisää vierailijoiden osallisuutta ja edistää hollolalaista kulttuuriperinnettä.
Tapahtuman budjetti menee suurimmaksi osaksi ohjaajan ja apuohjaajien palkkoihin. Yhdistyksellä on paljon pieniä innokkaita lapsia, joten päiväleirillä perinnepäivän kansantanssien ohjaamiseen innostetaan ohjaajia ja apuohjaajia suunnittelemaan ja toteuttamaan kansantanssia ja sen kautta mahdollisuutta myös osallistujille kehittää taitoja ja omaa luovuutta.
Yhdistykselle hakuvuonna on myönnetty toiminta-avustusta 2400 euroa /kaksi kerhoa. Yhdistys järjestää tulevalla kaudella viisi lasten kerhoa, yhden nuorten aikuisten ja yhden aikuisten kerhon. Jäsenmäärä on vuosittain noin 80, mutta harrastajia on enemmän, sillä osallistua voi ilman jäsenyyttä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sanna Plit-Rehula, perusopetuksen rehtori, sanna.plit-rehula@hollola.fi

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää myöntää tuotantotukiavustusta Matit ja Maijat ry:lle 400 euroa 19.8.2023 toteutettavaa perinnepäivän kansantanssinäytöstä varten.

Päätös

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päätti myöntää tuotantotukiavustusta Matit ja Maijat ry:lle 400 euroa 19.8.2023 toteutettavaa perinnepäivän opetusnäytöksen toteutukseen.

Tiedoksi

Asianosainen: hakija Tiedoksi: vapaa-aikapäällikkö, liikunta-asiainhoitaja, taloustoimisto