Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta, kokous 12.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Toiminta-avustukset 2023, yhdistykset

HOLDno-2023-212

Valmistelija

  • Auli Kasakkamäki-Heikkinen, liikunta-asiainhoitaja, auli.kasakkamaki-heikkinen@hollola.fi
  • Lassi Puodinketo, vapaa-aikapäällikkö, lassi.puodinketo@hollola.fi

Perustelut

Hollolalaiset yhdistykset voivat hakea toimintaansa avustusta Hollolan kunnalta. Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta esittää vuosittain kunnan talousarvioon määrärahan käytettäväksi hollolalaisten yhdistysten toiminnan tukemiseen. Hallintosäännön mukaan Sivistys- ja hyvinvointivaliokunta päättää avustuksien jakamisesta järjestöille käytettävissä olevan määrärahan puitteissa. Vuodelle 2023 määrärahaa on jaettavissa toiminta-avustuksiin yhteensä 69 500,00 euroa. Hollolan kunta tukee harrastustoimintaa myös tarjoamalla tiloja maksutta hollolalaisten yhdistysten että yksityishenkilöiden käyttöön tietyin kriteerein. Tilat ovat olleet maksuttomia 1.8.2017 alkaen. Vuoden 2017 hintatasolla laskettuna tuki on noin 80 000 euroa/vuosi.

Hollolalaisten yhdistysten toiminta-avustukset vuodelle 2023 olivat haettavana 1.2.-28.2.2023 klo 12.00. Avustusten hakemisesta oli ilmoitettu Hollolan Sanomat lehdessä, Hollolan web-sivuilla ja sähköpostilla yhdistyksille. Avustukset ovat yhdistyksiä osallistuttavia tuoteavustuksia: kerho, disco, itsenäisyyspäivän järjestäminen, muun tapahtuman järjestäminen. Avustushakemuksen pystyi jättämään kunnan websivujen kautta sähköisenä tai yhteispalvelupiste Piipahlukseen paperiversiona. Avustusta haki 42 yhdistystä. Avustuksia haettiin yhteensä 119 120,00 euroa. Avustuksia voidaan myöntää rekisteröityneille hollolalaisille yhdistyksille.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kim Strömmer, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, kim.strommer@hollola.fi

Sivistys ja hyvinvointivaliokunta päättää hyväksyä vuoden 2023 toiminta-avustukset liitteen mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin sillä muutoksella, että Hollolan Ringette ry:lle ei myönnetä avustusta, koska ovat lopettaneet toimintansa.

Merk.
Asiantuntijana kuultavana oli liikunta-asiainhoitaja Auli Kasakkamäki-Heikkinen.

Tiedoksi

Asianosainen: hakijat. Tiedoksi: vapaa-aikapäällikkö, liikunta-asiainhoitaja, talouspalvelut

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.