Elinvoimavaliokunta, kokous 14.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Elinvoiman palvelualueen tilinpäätös ja toimintakertomus 2022

HOLDno-2023-5

Valmistelija

  • Leila Tupasela, taloussuunnittelija, leila.tupasela@hollola.fi
  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Perustelut

Elinvoiman palvelualueen talousarvio toteutui 88,8 %.  Palvelualueen alkuperäinen talousarvio oli  käyttötalouden osalta 5,0 milj. euroa.  Toteutunut toimintakate oli 4,5 milj. euroa ja alitti hyväksytyn talousarvion 561 031 eurolla. Investointien osalta talousarvioon tehtiin loppuvuodesta muutos ja määrärahaa lisättiin talonrakennushankkeisiin paloasemien ostoihin 5,3  milj. euroa. Investointeja jäi toteutumatta yhteensä n. 6,9 milj. euroa, josta  3 milj. elinkeinopoliittisista investoinneista, 1,4 milj. maanhankinnoista, 1,2 milj. talonrakennuksesta sekä 0,9 milj. kadunrakennuksesta.

Vesihuoltolaitoksen vuoden 2022 tilikauden tulos heikkeni edellisvuodesta. Talousarvion sitova taso vesihuoltolaitoksen osalta oli tilikauden yli-/alijäämä, jonka osalta tavoitteeksi oli asetettu nollatuloksen saavuttaminen. Toteutunut tilikausi oli 55 578 euroa alijäämäinen. Investointeja jäi toteutumatta 0,7 milj. euroa.

Liitteenä elinvoiman palvelualueen tilinpäätös- ja toimintakertomus vuodelta 2022, joka sisältää mm. elinvoimajohtajan katsauksen, toiminnallisten tavoitteiden ja talousarvion toteutumisen sekä toiminnan riskit ja riskienhallinnan toimenpiteet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta hyväksyy vuoden 2022 tilinpäätös- ja toimintakertomuksen osaltaan ja esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi talousarvion alitukset ja ylitykset.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hallinto- ja talousjohtaja, talouspalvelut, tarkastustoimi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.