Elinvoimavaliokunta, kokous 14.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Kukonkoivun yritysalueen asemakaava ja asemakaavan muutos, ehdotusvaihe

HOLDno-2021-566

Valmistelija

  • Sini Utriainen, kaavasuunnittelija, sini.utriainen@hollola.fi

Perustelut

Kukonkoivun yritysalueen asemakaava ja asemakaavamuutoksen luonnos oli nähtävillä 26.5.-24.6.2022 välisen ajan. Kaavaluonnoksista saatiin 9 lausuntoa. Yhtään mielipidettä ei saatu. Luonnosvaiheen palaute ja siihen annetut vastineet ovat luettavissa selostuksen kohdasta 4.7.

Luonnosvaiheen jälkeen hulevesiselvitystä ja liikenneselvitystä on täydennetty, sekä alueelle tehtiin kangasvuokkoselvitys. Ylisen Viipurintien, Kukonkoivun muinaismuistokohteessa on tehty arkeologiset kaivaukset suojelumerkinnän poistamiseksi. Kaavan yhteyteen on laadittu rakennustapaohjeet.

Kaava-alueelle muodostuu yhteensä 77 teollisuus- ja varastorakentamisen tonttia, kolme yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten tonttia, kaksi liikerakentamisen tonttia paljon tilaa vaativalle erikoistavarakaupalle ja yksi liikerakentamisen tontti päivittäistavarakaupalle. Kaavamääräyksissä on huomioitu erityisesti arvokas pohjavesialue, hulevesien hallinta sekä lähistöllä asumiseen kaavoitetut alueet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Elinvoimavaliokunta asettaa Kukonkoivun yritysalueen asemakaavan ja asemakaavamuutoksen ehdotuksen MRL 65 §:n ja MRA 27 §:n mukaisesti nähtäville.

Päätös

Merk. asiantuntijana kokouksessa kuultiin kaavasuunnittelija Sini Utriaista.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

suunnitteluavustaja, kaavasuunnittelija, osalliset (erillinen täytäntöönpano-ohjeistus)

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.