Kunnanhallitus, kokous 6.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Sarastia Oy, ilmoitus osakkeiden lunastusoikeudesta 1b/2023

HOLDno-2019-377

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Sarastia Oy on ilmaissut osakkeenomistajilleen, saaneensa tiedon Sarastian osakkeiden siirtymisestä seuraaville uusille omistajille (osakkeiden siirtymiselle on Sarastia Oy:n suostumus):
• Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän omistama osake 1 kpl on siirtynyt Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle 1.1.2023.
• Eteva kuntayhtymän omistamista osakkeista 1.500 kpl on siirtynyt HUS-yhtymälle 1.1.2023.
Etelä-Karjalan hyvinvointialue ja HUS-yhtymä eivät entuudestaan ole Sarastian omistajia.

Sarastia Oy:n yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaan Sarastian osakkeenomistajilla on oikeus lunastaa yhtiön osake, joka siirtyy ostajalle, joka entuudestaan ei ole yhtiön osakasrekisterin osakkeenomistaja.
Yhtiökokouksessa 19.5.2022 määriteltyä osakkeen merkintähintaa (6,45 eur/kpl) sovelletaan myös lunastushintaan.
Yhtiöjärjestyksen mukaan osakkeenomistajan tulee esittää lunastusvaatimuksensa kirjallisesti yhtiölle kuukauden kuluessa siitä, kun yhtiö sai tiedon osakkeiden siirrosta.

Ehdotus

Esittelijä

Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhalitus päättää, että kunta ei käytä lunastusoikeuttaan Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ja HUS-yhtymän omistukseen nyt siirtyvien Sarastia Oy:n osakkeiden osalta.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Sarastia Oy on 12.1.2023 saanut tiedon seuraavien Sarastian osakkeiden siirtymisestä seuraaville uusille omistajille, osakkeiden siirtymiselle on Sarastia Oy:n suostumus:
• Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän omistamat osakkeet 1650 kpl ovat siirtyneet Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle 1.1.2023
Sarastia Oy on 17.1.2023 saanut tiedon seuraavien Sarastian osakkeiden siirtymisestä seuraaville uusille omistajille, osakkeiden siirtymiselle on Sarastia Oy:n suostumus:

  • Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän omistamat osakkeet 1500 kpl ovat siirtyneet Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023
  • Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistama osake 1 kpl on siirtynyt Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023
  • Vaalijalan kuntayhtymän omistama osake 1 kpl on siirtynyt Etelä-Savon hyvinvointialueelle 1.1.2023
  • Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän omistamat osakkeet 1500 kpl ovat siirtyneet Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle 1.1.2023
  • Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistama osake 1 kpl on siirtynyt Pohjois-Savon hyvinvointialueelle 1.1.2023

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, Etelä-Savon hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue ja Pohjois-Savon hyvinvointialue eivät entuudestaan ole Sarastian omistajia.

Sarastia Oy:n yhtiöjärjestyksen 10 §:n mukaan Sarastian osakkeenomistajilla on oikeus lunastaa yhtiön osake, joka siirtyy ostajalle, joka entuudestaan ei ole yhtiön osakasrekisterin osakkeenomistaja.
Yhtiökokouksessa 19.5.2022 määriteltyä osakkeen merkintähintaa (6,45 eur/kpl) sovelletaan myös lunastushintaan. Yhtiöjärjestyksen mukaan osakkeenomistajan tulee esittää lunastusvaatimuksensa kirjallisesti yhtiölle kuukauden kuluessa siitä, kun yhtiö sai tiedon osakkeiden siirrosta.
Halutessaan osakkeenomistajana käyttää lunastusoikeutta, pyydetään ilmoittamaan siitä sähköpostitse seuraavasti:

  • Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle siirtyneiden osakkeiden osalta viimeistään 13.2.2023 mennessä
  • Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle ja Etelä-Savon hyvinvointialueelle siirtyneiden osakkeiden osalta viimeistään 17.2.2023 mennessä
  • Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle siirtyneiden osakkeiden osalta viimeistään 24.2.2023 mennessä, ja
  • Pohjois-Savon hyvinvointialueelle siirtyneen osakkeen osalta viimeistään 27.2.2023 mennessä

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhalitus päättää, että kunta ei käytä lunastusoikeuttaan Päijät-Hämeen hyvinvointialueen, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen, Etelä-Savon hyvinvointialueen, Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen omistukseen nyt siirtyvien Sarastia Oy:n osakkeiden osalta.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Sarastia Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.