Kunnanhallitus, kokous 19.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 315 Käyttösuunnitelma 2023 kunnanhallituksen alaiset yksiköt

HOLDno-2022-507

Valmistelija

  • Piia Paasiranta, talouspäällikkö, piia.paasiranta@hollola.fi

Perustelut

Hollolan kunnanvaltuusto on 14.11.2022 hyväksynyt talousarvion ja toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2023.

Kunnanhallitus on hyväksynyt talousarvion täytäntöönpano-ohjeet kokouksessaan 21.11.2022. Ohjeiden mukaan valtuuston hyväksyttyä talousarvion saattaa kunnanhallitus sen täytäntöönpano-ohjeineen valiokuntien noudatettavaksi. Tämän ohjeistuksen mukaisesti kukin toimielin hyväksyy oman palvelualueensa käyttösuunnitelman.

Käyttösuunnitelmalla tarkoitetaan tehtävän käyttötalousosan jakamista osatehtäville osatavoitteiksi, osamäärärahoiksi ja osatulosarvioiksi. Käyttösuunnitelman hyväksyy toimielin, joka on tulosvastuussa tavoitteiden toteutumisesta ja joka on tilivelvollinen tehtävän toiminnasta ja taloudesta. Käyttösuunnitelmat toimivat pohjana talousarvion seurannassa ja raportoinnissa.

Talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan käyttösuunnitelman loppusumman tulee täsmätä valtuuston hyväksymään sitovuustasoon. Käyttösuunnitelmassa voidaan vielä tehdä tarkennuksia mm. tilitason määrärahoihin tai -tuloarvioihin.

Käyttösuunnitelmassa tulee asettaa myös toiminnalliset tavoitteet. Palvelualueen käyttösuunnitelmassa valtuuston hyväksymille toiminnallisille tavoitteille laaditaan tarvittavat osatoimenpiteet, näille mittarit ja tavoitetasot sekä nimetään toimenpiteille vastuuhenkilöt. Vastuuhenkilön tehtävänä on huolehtia ko. toimenpiteiden toteuttamisesta.

Vastuu käyttösuunnitelmassa hyväksyttävien määrärahojen riittävyydestä kuuluu ensisijaisesti määrärahojen käyttäjille eli tositteiden hyväksyjille. Tositteiden hyväksyjät määritellään käyttösuunnitelmassa. 

Liitteenä kunnanhallituksen alaisten yksiköiden käyttösuunnitelma.

Ehdotus

Esittelijä

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan käyttösuunnitelman.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Palvelualuejohtaja, vastuualuepäälliköt ja tositteiden hvyäksyjät, tarkastustoimi, talouspalvelut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.