Ympäristöterveyslautakunta, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Eläinlääkintähuolto, paikallinen sopiminen 2022

HOLDno-2022-404

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntainyhtymä on järjestänyt seudullisena yhteistyönä ympäristöterveyshuoltoa Päijä-Hämeen alueella (pl Lahti), sekä Mäntsälässä ja Pukkilassa. Osana 1.1.2023 aloittavan Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valmistelua on päätetty, että ympäristoterveyshuollon jäjrestelyvastuu Päijät-Hämeessä (pl Lahti) siirtyy Hollolan kunnalle.

Olemassa olevan toiminnan osalta on ollut erillinne paikallinen sopimus eläinlääkintähuollon osalta, ensisijaisesti päivystykseen liittyen. Koska olemassa oleva sopimus siältää yksityiskohtia, jotka on uudessa työehtosopimuksessa määritetty, on katsottu tarpeelliseksi laatia uusi sopimus joka huomioi TES-muutokset.

Hollolan kunta on neuvotellut JUKO ry:n kanssa esityksen paikallisesta sopimuksesta koskien eläinlääkintää (Liite). Sopimus tuodaan yhteistyötoimikunnalle tiedoksi, jonka jälkeen se käsittellään ympäristöterveyslautakunnassa 13.12.2022 ja kunnanhallituksessa 19.12.2022. Osapuolten tavoitteena on, että uusi sopimus allekirjoitetaan välittömästi hallituskäsittelyn jälkeen ja se astuisi voimaan 1.1. 2023.

Ehdotus

Esittelijä

Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Yhteistyötoimikunta merkitsee sopimuksen tietoonsa saatetuksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Valmistelija

  • Turkka Rantanen, hallinto- ja talousjohtaja, turkka.rantanen@hollola.fi

Perustelut

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä on järjestänyt seudullisena yhteistyönä ympäristöterveyshuoltoa Päijät-Hämeen alueella (pl Lahti), sekä Mäntsälässä ja Pukkilassa. Osana 1.1.2023 aloittavan Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valmistelua on päätetty, että ympäristoterveyshuollon järjestelyvastuu Päijät-Hämeessä (pl Lahti) siirtyy Hollolan kunnalle.

Olemassa olevan toiminnan osalta on ollut erillinen paikallinen sopimus eläinlääkintähuollon osalta, ensisijaisesti päivystykseen liittyen. Koska olemassa oleva sopimus sisältää yksityiskohtia, jotka on uudessa työehtosopimuksessa määritetty, on katsottu tarpeelliseksi laatia uusi sopimus, joka huomioi TES-muutokset.

Hollolan kunta on neuvotellut JUKO ry:n kanssa esityksen paikallisesta sopimuksesta koskien eläinlääkintää (liite). Sopimus on tuotu yhteistyötoimikunnalle tiedoksi, jonka jälkeen se käsitellään ympäristöterveyslautakunnassa 13.12.2022 ja kunnanhallituksessa 19.12.2022. Osapuolten tavoitteena on, että uusi sopimus allekirjoitetaan välittömästi hallituskäsittelyn jälkeen ja se astuisi voimaan 1.1. 2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Randell, elinvoimajohtaja, heli.randell@hollola.fi

Ehdotus kunnanhallitukselle: Kunnanhallitus hyväksyy liitteen mukaisen ympäristöterveyshuollon paikallisen sopimuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).

Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.