§ 29 Sijoituslupa valokuitukaapelin rakentamiseksi Hämeenlinnantien ja Ala-Okeroistentien varteen, Cinia Oy

Lataa 

HOLDno-2023-892

Päätöspäivämäärä

19.4.2024

Päätöksen tekijä

Projektipäällikkö

Päätöksen peruste

Hallintosääntö (Hallintosäännön liite: Viranhaltijoille laissa määrätty ja / tai delegoitu päätösvalta, Elinvoiman palvelualue / Projektipäällikkö)

Kuvaus

Cinia Oy hakee sijoituslupaa valokuitukaapelin rakentamiseksi Hämeenlinnantien ja Ala-Okeroistentien varteen. Katujen ja kevyen liikenteen väylien alitukset tehdään tunkkaamalla käyttäen 110 A -luokan suojaputkea. Tarkemmin rakennettavan kaapelin sijainti on esitetty hakemuksen liitekartoilla.

Päätös

Sijoituslupa Hollolan kunnan katualueille rakennettavalle kaapelille myönnetään hakemuksen mukaisesti seuraavin ehdoin:

- Kaapelien asennusyvyys tulee olla vähintään 0,7 metriä.

- Rakennettu kaapeli tulee kartoittaa ennen kaivannon peittämistä. Kaapelilinjojen sijaintitiedot tulee toimittaa Hollolan kunnalle DWG- tai DXF -formaatissa (koordinaattijärjestelmä ETRS-GK26, korkeusjärjestelmä N2000).

- Kaivualueet tulee ennallistaa työn jälkeen (ml. mahdolliset istutukset).

Alueella on runsaasti muita maanalaisia rakenteita (mm. vesihuolto-, sähkö-, tele- ja kaukolämpörakenteita), joiden sijainti tulee selvittää ja ne tulee huomioida kaapelin sijoittamisessa (kaapelit tulee sijoittaa vähintään 0,2 metrin etäisyydelle muista alueella sijaitsevista putkista, johdoista ja kaapeleista). Lisäksi Hämeenlinnantielle on rakennettu pohjavedensuojaus (luiskasuojaus), jonka rakenteita ei saa rikkoa.

Hankkeelle on haettava ennen työn aloittamista kaivulupa, jonka yhteydessä tulee esittää tarvittavat työnaikaiset liikennejärjestelyt. Liikennejärjestelyissä tulee huomioida myös kevyt liikenne ja sen sujuva ja turvallinen liikkuminen työn aikana. Mahdollisesti tarvittavista puiden kaadoista on sovittava erikseen ennen työn aloittamista.

Luvan saajalla on yhteensovittamisvelvollisuus mahdollisten muiden alueella operoivien kaapelirakentajien kanssa, aiheutuvien haittojen ja tarvittavien kaivujen minimoimiseksi.

Rakennustyöt on suoritettava valmiiksi kolmen (3) vuoden kuluessa sijoitusluvan myöntämispäivästä lukien, muutoin tämä sijoituslupa raukeaa.

Allekirjoitus

Projektipäällikkö Ari Rinkinen

Organisaatiotieto

Elinvoiman palvelualue