Kunnanhallitus, kokous 17.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 96 Suunnistuksen SM-viestit 2023

HOLDno-2023-229

Valmistelija

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Perustelut

Avustushakemus 10.9.2023 Hollolan Hälvälässä pidettävien Suunnistuksen SM-viestien järjestelyihin ja Isäntäkuntakumppanuus.

Hollolan Urheilijat -46 Ry:n suunnistusjaosto on saanut Suomen Suunnistusliitolta (SSL) järjestettäväkseen tänä vuonna Suunnistuksen SM-viestit vuoden 2018 Jukolan viestin maastoissa Hälvälässä. Kilpailupäivä on sunnuntaina 10.9.2023. SM-viestit ovat samalla myös vuoden 2023 suunnistuksen Viestiliigan 6. osakilpailu. Kilpailuun odotetaan lähes kahtatuhatta suunnistajaa ja yli 600 joukkuetta sekä yli viittäsataa huoltajaa ja kannattajaa. Kilpailukeskukseen rakentuu luonnon keskelle ja paikalle on tuotava sekä rakennettava kaikki kilpailun järjestämiseksi tarvittava infra; kilpailun vaatimat rakenteet, sähköt, kylmä- ja lämmin vesi, sääsuojateltat, ravintolapalvelut, peseytymispaikat, wc:t ym..Vapaaehtoisia talkoolaisia kilpailun järjestelyihin osallistuu n. 80 henkeä, jotka ovat urheiluseuran jäseniä ja yksityisiä kuntalaisia.

HU-46 anoo Hollolan kunnalta  5 000,- €:n avustusta 10.9.2023 Hollolan Hälvälässä järjestettävien suunnistuksen SM-viestien järjestely- ja talkoolaiskuluihin. Tapahtuman menobudjetti on 30 200,- €. Perusteluina on kuntalaisten aktivointi ja osallistaminen vapaaehtoiseen tapahtuman järjestelyihin ilman seurajäsenyyttä sekä edistää ko. tapahtumalla valtakunnallisesti positiivista Hollolan kuntakuvaa aktiivisena
ja ”Hirveen ihanana” kuntana monipuolisen luonnon keskellä. Tapahtuma on päihteetön.

HU-46 esityksessä on tarjottu myös TV-näkyvyyttä erikseen erillishinnoittelulla. Tämä kuitenkin edellyttäisi kunnan toimittamaa, standardit täyttävää materiaalia. 

Kunnanhallituksen 3.9.2018 tehdyn linjauspäätöksen mukaisesti:

1.1.2019 lukien konsernipalvelujen vastuujaon mukaisesti tiedottamiseen ja kuntamarkkinointiin (kunnan laajempaan näkyvyyteen) liittyvät avustukset, kuten kansalliset/kansainväliset tai alueelliset kertaluonteiset tapahtumat, joiden näkyvyys on laajaa. Kunnanhallitus varaa tähän liittyvän rahoituksen talousarvioon

Kunnan hallintosäännön mukaan sivistys- ja hyvinvointivaliokunta käsittelee ja myöntää avustukset eri tapahtumiin. Kunnanhallitus vastaa kuntamarkkinoinnista ja tähän liittyen myöntää rahoitusta kunnan näkyvyyteen kansallisissa ja kansainvälisen tason (urheilu) tapahtumissa. Tähän perustuen HU 46:n esityksen käsittelee kunnanhallitus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Rahkonen, kunnanjohtaja, paivi.rahkonen@hollola.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää 5000 euroa Hollolan Urheilijat -46:lle 10.9.2023 Hollolan Hälvälässä pidettävien Suunnistuksen SM-viestien järjestelykustannuksiin. Vastineeksi kunnan tulee näkyä tapahtuman markkinoinnissa ja suunnistusalueen lähtö/saapumispaikalla ja julkaisussa.

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

HU-46/Jukka Pohjola, hyvinvoinnin palvelualue/vapaa-aikatoimi/liikunta

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Riita-asia käsitellään käräjäoikeudessa.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Hollolan kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hollolan kunta.

Hollolan kunta / Kirjaamo
Postiosoite: PL 66, 15871 Hollola
Käyntiosoite: Tiilijärventie 7 F, 15870 Hollola
Sähköposti: kirjaamo(at)hollola.fi
Puhelinnumero: 044 780 1427

Kirjaamon aukioloajat: maanantai-perjantai klo 9.00-15.00

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon vaaditaan oikaisua
  • miten päätöstä vaaditaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite, puhelinnumero ja muut asian hoitamiseksi tarvittavat yhteystiedot. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hollolan kunnan kirjaamosta.