§ 17 Hankinta, keskuskortteleiden katujen ja vesihuollon suunnittelu

Lataa 

HOLDno-2024-355

Päätöspäivämäärä

26.4.2024

Päätöksen tekijä

Elinvoimajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö, liite/elinvoimajohtajan päätösvalta, kohta 1

Kuvaus

Valtuusto päätti kokouksessaan 25.9.2023 § 37,​​ että keskuskortteleiden kehittämisessä siirrytään korttelin A eli Hollola-​​talon osalta talonsuunnitteluvaiheeseen. Talonsuunnitteluvaihe on edennyt suunnitellusti. Työtä on tehnyt kunnan kanssa yhteistyössä keskuskorttelihankkeen kumppani WasaGroup Oy. 

Tällä hetkellä keskuskortteleiden kehittäminen ja suunnittelutyö on vaiheessa, jolloin on tarpeellista aloittaa suunnittelualueen kunnallistekniikan suunnittelu. Sopimuskumppani on antanut tarjouksen 12.4.2024, jonka sisältö on katusuunnitelmien ja vesihuollon rakennussuunnitelmien laatiminen keskuskortteleiden kehittämisvaiheen liikennesuunnitelman ja vesihuollon yleissuunnitelman perusteella. Suunnittelutyö sisältää katusuunnitelma-asiakirjojen laatimisen, vesihuollon ja hulevesiviemäreiden rakennussuunnitelmien laatimisen sekä sillan ja tukimuurin yleispiirustusten laatimisen.

Suunnittelutyön kustannusarvio on yhteensä noin 225 000 euroa (alv 0 %) jakautuen seuraavasti

- katusuunnittelu (sis kadun eri tekniikka-alat sekä sillan ja tukimuurin suunnittelu sis geotekniikka) noin 185 000 €

- vesihuollon ja hulevesiviemäröinnin rakennesuunnittelu (sis geotekniikka) noin 40 000 €.

Työ laskutetaan Hollolan kunnan ja WasaGroup Oy:n välisen Kumppanuussopimuksen mukaisesti toteutuneiden tuntien mukaisesti kuukausittain voimassa olevan SKOL-tuntiveloitushinnaston mukaan.

Päätös

Päätän tilata yllä esitetysti keskuskortteleiden katujen ja vesihuollon suunnittelun WasaGroup Oy:n tarjouksen mukaan. Työn kokonaiskustannusarvio on noin 225 000 euroa (alv 0 %). Työ laskutetaan Hollolan kunnan ja WasaGroup Oy:n välisen Kumppanuussopimuksen mukaisesti toteutuneiden tuntien mukaisesti kuukausittain voimassa olevan SKOL-tuntiveloitushinnaston mukaan. Työ voidaan aloittaa ennen päätöksen lainvoimaisuutta.

Allekirjoitus

Elinvoimajohtaja Heli Randell

Organisaatiotieto

Elinvoiman palvelualue